Bussjåføren Einar Kristoffer Berg i Tromsø har fått nok, og går offentlig ut mot muslimske kolleger som krever at ikke-muslimer forlater pauserommet for at de skal dra frem bønneteppe og be. 

I et innlegg er Einar Kristoffer Berg fra Kvaløysletta oppgitt over situasjonen. De har nemlig et pauserom hvor de koker seg en skvett kaffe innimellom de lange rutene i Nord-Norge.

Men det er ikke så enkelt. Selv om han presiserer at han trives godt i jobben, og at de gjør alt de kan for å hjelpe andre kolleger som har språkproblemer, og han synes det han kaller et «internasjonalt miljø» ikke er et stort problem.

På ett område har det imidlertid blitt et problem, skriver han i et innlegg i Nordnorsk debatt.

Ute på endeholdeplassene som f.eks. i Eidkjosen, på Solligården, på Skattøra har vi fått satt opp pauserom. Der har alle sjåfører tilgang til toalett og til og koke seg en kaffeskvett i mellom noen av turene. Og disse pauserommene er selvfølgelig ofte i bruk fra tidlig morgen til sent på kveld.

Men den senere tid er disse oppholdsrommene også blitt benyttet til BØNNEROM for noen av våre muslimske sjåfører. Dette er noe vi som ikke er muslimer reagerer sterkt på. Vi reagerer på at de som har kommet hit til oss, selvfølgelig av forskjellige grunner, skal be oss som ikke er muslimer om å trekke bort fra våre oppholdsrom for at de ikke skal forstyrres under bønn! Og vi finner det svært ubehaglig at når vi sitter der med kaffekoppen vår, så kommer en muslimsk kollega og skal ha sin bønn.

Berg påpeker at selvsagt er det religionsfrihet i Norge, men det betyr ikke at «vi kristne», som han skriver, kan utøve vår tro omtrent hvor det måtte passe seg.

Vi har våre kirker og bedehus/forsamlingshus. Muslimene har vel sine moskeer? De av oss som føler behov for det kan sikkert finne et ledig kirkerom omtrent døgnet rundt. Men de med muslimsk tro, de skal utøve sin tro omtrent hvor det måtte passe dem. Dette er ikke tilfredsstillende!

Men med én gang Berg har tatt opp problemstillingen, får han kastet rasismekortet etter seg.

Skal man løse en konflikt, må man snakke sammen. Men bringer man på bane at vi som kommer fra den kristne delen av verden ikke ønsker at våre oppholdsrom rundt i byen skal brukes som bønnerom, da dras umiddelbart rasismekortet!

Vi er selvfølgelig ikke rasister, ikke på noe vis! Vi ønsker å løse en sak som for oss begynner å bli vanskelig og ubehagelig. Nettopp av den grunn at vi føler at noen av dere muslimske kolleger ikke respekterer forbudet mot og bruke pauserommene eller kantina vår på Gimle som bønnerom. Klart at dere skal få be deres bønn, gjerne døgnet rundt for oss. Men vær så snill å ikke utøve deres tro på vår felles arbeidsplass.

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp billetter til lesermøtet onsdag 16. oktober her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.