En drone fra Hizbollah traff søndag kveld en israelsk base og drepte fire soldater og såret 41. Det er det mest alvorlige angrepet Hizbollah har lykkes med så langt. For åtte av de sårede er tilstanden kritisk. Hizbollah sendte en sverm av droner, og én slapp igjennom.

– Vi er i krig, og et angrep på en treningsbase på hjemmefronten er vanskelig, og resultatene er smertefulle, sa generalløytnant Herzi Halevi da han mandag morgen besøkte basen som ble angrepet sent søndag.

Angrepet mot militærbasen er det dødeligste siden 23. september, da Israel trappet opp angrepene sine mot Hizbollah i Libanon. I tillegg til de fire drepte er over 60 personer såret, ifølge en israelsk redningstjeneste.

Binyamina ligger omtrent 30 kilometer sør for Haifa. Hizbollah-bevegelsen i Libanon sa i en uttalelse søndag kveld at de avfyrte «en sverm av droner» mot en israelsk militærleir i byen. (NTB)

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.