Mannen som er anklaget for et potensielt tredje attentatforsøk på tidligere president Donald Trump har snakket med Fox News Digital i et telefonintervju og sier at påstandene mot ham er falske.

Vem Miller, opprinnelig fra Armenia, sa at han rapporterte våpnene til myndighetene ved en kontrollpost for å komme inn på Trumps Coachella-møte lørdag kveld.

Miller hevder også at dokumenter Riverside County Sheriff Chad Bianco sa var falske, er legitime.

Arrestasjonen av ham på grunn av våpenanklager utløste spekulasjoner, etter to attentatforsøk mot Trump siden juli. Men han ble raskt løslatt mot en kausjon på 5000 dollar, og så langt har han ikke blitt tiltalt av føderale myndigheter.

Miller forteller Fox News at at han alltid reiser med våpen bak i bilen etter at han begynte å få dødstrusler:

«Jeg har bokstavelig talt aldri skutt med en pistol i hele mitt liv», sier Miller. «Jeg vet ingenting om våpen. Jeg er mer enn en nybegynner».

Mange i kommentarfeltet lurer på hvordan en person med flere våpen aldri har skutt med dem.

Miller sa at han har jobbet i media i 30 år og at han lanserte America Happens Network for å bekjempe sensur. Det var mens han gjorde dette arbeidet at han begynte å motta drapstrusler, og kjøpte skytevåpen.

Miller sa at han var demokrat da han vokste opp, og at han trodde Barack Obama skulle «redde oss fra unødvendige kriger og sensur»:

«Jeg er helt klart mer republikansk nå», sier han, og beskriver seg selv og forretningspartneren sin som mer libertarianske.

Han sier at han er 100 prosent Trump-tilhenger og har vært «all in» med ham siden 2018.

«Dette er en mann jeg beundrer dypt, for jeg var et skapmenneske når det gjaldt troen min, fordi jeg jobbet i Hollywood. Etter hvert som jeg begynte å endre politisk ståsted, innså jeg at Hollywood er et homogent samfunn».

Miller sa at han flørtet med Sanders «uten å innse implikasjonene av sosialisme», men nå, og siden 2018, har han «konstitusjonelle overbevisninger», og kalte Trump et «visuelt eksempel på ytringsfrihet».

Da han ble spurt om alle ID-ene og passene han hadde i bilen sin, hevdet Miller at ingen av dem var falske.

Miller sier at han er armener og har dokumenter som bruker hans fulle armenske navn og noen som ikke gjør det. Han forklarer at grunnen er at identifikasjon med hans fulle navn kan få ham drept i deler av verden, med henvisning til kampanjer gjennom århundrene for å myrde armenere.

Han sa også påstandene fra sheriff Chad Bianco i Riverside County om at han var en del av bevegelsen for «suverene borgere» (Sovereign Citizen) og at han var høyreekstrem var meningsløst uttalelser:

«Regjeringen er et livløst objekt, det er individene i regjeringen som betyr noe, så nei, jeg er ikke en del av noe av det,» sier Miller. «De sier at jeg er en del av disse høyreorienterte, regjeringsfiendtlige gruppene? Hvorfor navngir de ikke disse gruppene? Fordi de ikke eksisterer.»

I videoen under blir sheriff Bianco spurt om han var overdramatisk i forbindelse med arrestasjonen av Miller.  Bianco, som har vært svært kritisk til demokratiske ledere, svarte følgende:

«Hvis vi er så politisk fortapt at vi har mistet fornuften og og virkelighetsoppfatning at vi ikke kan si: ‘Holy crap, hvorfor dukket han opp med alt det der og ladde våpen’? Og så blir vi beskyldt for å være dramatiske? Da har vi et alvorlig problem i dette landet.»

Sheriffen sier det var et attentat­forsøk – FBI sier nei, og at Trumps liv aldri var i fare

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.