Det er greit at Sverige har bestemt seg for å ødelegge eget land. Men nå eksporterer dere terrorister over grensen til Norge og Danmark. Eier dere ingen skam? 

Av Espen Teigen, norsk journalist

Obs: Denne teksten er et åpent brev til svenske politikere, eliten i media og samfunnet. Jeg vet godt at vanlige svensker ikke har skylden for dette.

Kjære Sverige. I alle år har jeg likt dere. Da jeg var et lite barn, reiste vi på bilferie til Sverige. Enten det var for å besøke Tomteland eller da vi kjørte helt til Örnsköldsvik.

Jeg vokste opp med Emil i Lønneberget. Dere er velsignet med svensk godis, og jeg må innrømme at jeg kan teksten til altfor mange ABBA-sanger.

Men de siste årene har det ikke vært godteri, barne-tv og musikk dere har sendt ut av landet. Isteden har dere sendt oss terrorister som kaster håndgranater, og Greta Thunberg, som bare har ett partytriks: å lenke seg fast og skrike om «klimatet».

Selv Volvo har dere solgt til kineserne.

Slik gikk Sverige i avgrunnen

Det Sverige jeg besøkte da vi overnattet på en camping i Leksands kommun, er dødt og begravet. Det vil heller aldri komme tilbake. Det er helt absurd å tenke på at jeg i en alder av 31 år har opplevd begge deler. Det har gått i en rasende fart.

I minst 20 år har dere blitt advart mot konsekvensene av masseinnvandring til Sverige. Enorme mengder kriminalitet, segregering og fremveksten av islamistisk terror. Enten det har vært Rosengård i Malmö eller Rinkeby i Stockholm, har det alltid vært den nøyaktig samme historien:

Rekordmange ikke-vestlige innvandrere er på usedvanlig kort tid tatt inn i Sverige. Selv om dere har kastet trygd, utdanning og alle muligheter i verden etter dem, har det ikke blitt noe bedre.

Jeg har vært en av dem som flittig har advart Sverige, blant annet da jeg var politisk rådgiver for Sylvi Listhaug, på den famøse Rinkeby-turen vår i 2017. Jeg husker godt da en mann forsøkte å komme bort til Listhaug for å fortelle at «om hun er singel, så har de en somalisk mann klar i stallen.»

På det tidspunktet nektet fortsatt mediene for at innvandring var noe annet enn «kulturellt berikande». Det måtte en innvandrer ved navn Tino Sanandaji i Sverige til for å sparke ned døren, med hjelp av en hær fra Skåne som nektet å holde kjeft. Sverige ble en parodi for oss nordmenn; selv om vi var hyggelige når vi møtte dere svensker, har vi gapskrattet av å høre dere svensker forklare oss hvordan «socioekonomiske faktorer» står bak det hele.

Eller da en forsker hevdet det var et «sesongfenomen» å brenne biler i Sverige. Du vet, den lange og stolte svenske tradisjonen med å komme seg ut i gatene og tenne på alle bilene på parkeringsplassen.

I min vennekrets har det blitt en intern vits at hvis du påpeker et problem som ikke er politisk korrekt, svarer vi med: «Nej, det får du inte säga!».

Det som har gjort det hele ekstra destruktivt, har vært at dere har klart å kombinere en gullmedalje i naiv innvandringspolitikk med holdningsløshet. Styrt av fjerne eliter som har studert seg bort fra virkeligheten på universiteter styrt av ytre venstre-aktivister. Da jeg lærte meg om ordet «genus» for lenge siden, satt jeg med hakeslepp i flere timer.

Ikke lenger bare humor

Men nå er det ikke bare humor lenger. Nå er det bokstavelig talt blodig alvor.

Mandag 7. oktober kom to «svenske» tenåringer til København for å forsøke å sprenge den israelske ambassaden. De har tilknytninger i Norge.

Samtidig kommer deres nye nasjonaleksport, Jordgubben, og forteller oss at Iran presser gjengkriminelle til å utføre terror.

Selv gjengkriminelle arabere er mest av alt ivrige etter å tjene penger, men når iransk etterretning presser gjengkriminelle med familie i hjemlandet, skal jeg love deg at det blir gjennomført.

Vi får rapporter om at Russland bruker organiserte kriminelle nettverk i Sverige for å destabilisere samfunnet vårt.

Da kan vi gjøre som akademikereliten og pressen er glad i å gjøre: Skylde på russisk desinformasjon. Eller vi kan spørre oss selv hvorfor det er 14.000 tungt kriminelle bare i Sverige som de enkelt kan rekruttere til å utføre oppdrag.

Den 8. oktober får vi i Norge beskjed av vår sikkerhetstjeneste om at trusselnivået er hevet. Politiet bærer våpen døgnet rundt. Vi er forberedt på et terrorangrep når som helst.

Med noen få trykk på telefonen min kan jeg bestille en barnesoldat fra Sverige. Etter noen dager dukker han opp, gjør jobben og havner neppe i langvarig fengsel. Han er tross alt mindreårig. I tillegg hadde han sikkert en vanskelig barndom.

Poenget er, kjære Sverige: Dere har ødelagt deres eget land. Det er helt greit. Jeg skal ikke blande meg opp i det. Jeg synes det er trist. Men dere har full rett til å sette fyr på arven fra forfedrene deres.

Men det går ikke bare ut over dere selv lenger. Nå er dere i full prosess med å ødelegge nabolandene deres. Og det virker ikke som dere bryr dere i det hele tatt. Svensk presse, ledet av nedlatende elitister som Anders Lindberg i Aftonbladet, har ikke skrevet et ord om konsekvensene for nabolandene og hvordan Sverige er nødt til å rydde opp.

Dette er helt vilt, dere er klar over det?

Han har heller vært opptatt med å skrive hva som ble drukket, spist og hvem som tok selfie med hvem i bryllupet til Jimmie Åkesson. Et bryllup som har fått mer oppmerksomhet enn bryllupet til prins Carl Philip og Sofia.

Dere har 14.000 aktive gjengkriminelle, ifølge deres eget politi. Erfarne politifolk har rømt fra politistyrken fordi de er lei av å bli kalt rasister hver gang de tar tak i en fyr med mer pigment enn dem selv. Totalt er det minst 60.000 aktive knyttet til de kriminelle nettverkene i Sverige.

Det er flere enn alt aktivt personell i Försvarsmakten, inklusive reservestyrker.

Dere har tapt deres eget land. Nå er det i ferd med å gå ut over oss som tilfeldigvis befinner oss i nærheten av dere.

At dette ikke er førstesidestoff hver dag i alle riksavisene, er for meg helt utrolig. Jeg kan bare se for meg hvor mye jeg selv ville skammet meg om Norge var et slikt problem for Sverige.

Beklager å måtte si det: Dere er nødt til å ta grep nå. Dette er den aller siste sjansen dere har. Enten får dere orden på dette, ellers er vi nødt til å stenge grensen til Sverige og få orden på det selv. For nå er det nok. Jeg nekter å finne meg i at Norge skal leve under evig terror- og kriminalitetsfrykt fordi deres politikere er de verste man finner i hele den vestlige verden.

Til slutt: Kjære Fredrik Reinfeldt, Annie Löof, Stefan Löfven, Morgan Johansson og andre ytterliggående sosialister som hater sitt eget land. Husk at deres ettermæle er det ikke dere som bestemmer. Historien vil dømme dere hardt. Og det fortjener dere.

Signert,

Espen Teigen. Trønder, nordmann og glad i Sverige.

Kjøp billetter til lesermøtet onsdag 16. oktober her!

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.