Barack Obama klandret denne uken svarte menn for ikke å være like entusiastiske overfor Kamala Harris som de var mot ham i 2008 og 2012. Men han får svar på tiltale fra en rådgiver for Bernie Sanders som kaller ham nedlatende.

-Hvorfor belærer Obama svarte menn? De har like forskjellige grunner for å velge som de gjør som alle andre. Hvorfor skal de behøve stå til rette? spurte Nina Turner på CNN. Ansiktene på de andre panelistene fortalte at de ikke likte det de hørte.

Noe av det samme kom frem ved valget i 2020 da Charlemagne Tha God intervjuet Joe Biden og Biden sa at svarte som ikke stemte på ham ikke var svarte.

Den uttalelsen har fått mye kritikk i ettertid som nedlatende. Svarte liker like lite som alle andre å bli fortalt hva de skal gjøre.

Nå er det Obama som går i samme felle. Han tror han skal hjelpe Kamala, men utløser heller en motreaksjon.

Han er formyndersk overfor svarte menn. De liker ikke å bli fortalt at de ikke oppfyller kravene, for hvem har rett til å stille krav?

Obama sa: «Nå vil jeg også si at det ser ut til å være mer uttalt hos brødrene. Så hvis dere ikke har noe imot det – bare et øyeblikk, så må jeg snakke til dere alle og si at når dere har et valg, så er dette rent: Når du på den ene siden har noen som vokste opp som deg, gikk på college med deg, forstår kampene [og] smerten og gleden som kommer fra disse erfaringene …» Han fortsatte med å kontrastere dette med Trump.

«Du kommer med alle slags grunner og unnskyldninger», fortsatte han. «Det har jeg et problem med.»

Obama overser helt den politikken Kamala har stått for i fire år. Den har gjort leveforholdene for svarte mye hardere. Mener Obama at svarte skal overse det og stemme Kamala, dvs basere stemmegivningen på hudfarge? Det er det Obama sier. Han bebreider dem.

Men den tiden er forbi. Obama er en styrtrik privilegert eks-president som tror han kan tillate seg ting ingen andre kan.

Nina Turner sa svarte vil bli behandlet som ansvarlige mennesker som kan treffe sine egne valg.

«Jeg er veldig glad i tidligere president Obama, men det er feil av ham å henge ut svarte menn, og noen av de svarte mennene jeg har snakket med, har sine grunner til å stemme annerledes, og selv om noen av oss kanskje ikke liker det, må vi respektere det», sa hun.

Turner forklarte videre: «Så med mindre president Barack Obama skal gå ut og belære alle andre grupper av menn fra andre identitetsgrupper, er mitt budskap til demokratene at de ikke skal komme hit med det til svarte menn, som stort sett ikke stemmer så mye annerledes enn svarte kvinner.»

Obama trodde han kunne belære og irettesette, men bommer totalt. Han avslører at han tilhører en overklasse som er uten skamfølelse. Det handler om klassekamp og økonomi og da stemmer svarte Trump

https://www.foxnews.com/media/wrong-barack-obama-lecture-black-men-not-supporting-kamala-harris-ex-bernie-sanders-adviser

 

 
Kjøp billetter til lesermøtet onsdag 16. oktober her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.