Leder i LOs største forbund i privat sektor, Jørn Eggum, omfavner Kamzy Gunaratnam som fremste kvinnelige kandidat for Oslo Arbeiderparti. Han ønsker ikke Hadia Tajik på sikker plass. Dette skriver avisen VG.

Hadia Tajik skriver at Arbeiderpartiet vil «gjøre Norge tryggere»

Kamzy ønsker nytt oppgjør om 22. juli, anklager Document for å undergrave tillit

«Jeg er enig med flertallet av partilagene som mener Kamzy er den beste kandidaten til å bli nominert på 2. plass på Arbeiderpartiets nominasjonsliste foran neste års stortingsvalg. Hun er en politiker som deler de verdiene vi kjemper for i fagbevegelsen og partiet», sier Eggum, som i kraft av å være leder i Fellesforbundet, sitter i Ap’s sentralstyre.

Han legger likevel til: «Samtidig er det viktig at demokratiet går sin gang i Oslo».

Kamzy sutrer over «hvite, eldre mannfolk»

Oslos varaordfører rasende på at tall som avslører innvandrer-kriminalitet blir kjent: – Fader, jeg er sint!

I første runde av nominasjonsprosessen i Oslo Arbeiderparti har lokallagene i stor grad pekt på stortingsrepresentant Kamzy Gunaratnam (36). 111 vil ha henne på 2. plass på nominasjonslisten, bak partileder og statsminister Jonas Gahr Støre.

Jørn Eggum sto sentralt, sammen med to andre toppledere i LO, da Hadia Tajik måtte gå av som statsråd og nestleder i partiet etter svindel i pendlersaken i mars 2022.

Kamzy i bresjen for hijab i politiet

Kamzy vil kurse offentlige ansatte i «strukturell rasisme»

Eggum forsikrer at han har ingenting imot Tajik politisk, men mener at det er andre som bør prioriteres denne gangen. Han sier til VG at Kamzy Gunaratnam har spilt en viktig rolle for å kjempe fagbevegelsens og LOs kamp.

Selv om Gunaratnam leder stort basert på lokallagenes innspill i første runde, er det ikke sikkert at det ender med henne på 2. plass.

Avgjørelsen faller på nominasjonsmøtet i Oslo Ap den 26. november. Det er fremdeles sterke krefter i Arbeiderpartiet som ønsker Hadia Tajik.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere»!

Kjøp boken av Alf R. Jacobsen! Kjøp e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.