Si deg hvilke storyer du kolporterer, og jeg skal si deg hvem du er. Civita backer Israel. Torkel Brekke skrev en glitrende kronikk i Aftenposten om hvordan antisemittismen ikke bare har satt seg på venstresiden, men blitt en del av det offisielle narrativet i Norge; en del av over-jeget. Det er tanker som utfordrer dagens elite, fordi den rammer deres overbevisning om deres egen anstendighet.

Vi har gått fra å være arkitekter bak Oslo-prosessen til å bli haleheng til terrorister på tretti år, uten å forstå at verden der ute ser det. Men dét gjør vi ikke. Fristelsen til å krype enda nærmere motstandsfronten og lukke øynene, er i høy grad til stede. Hva gjør alle prinsene fra Persiabukta plutselig i statens gjestebolig?

Men i synet på USA og Russland er Brekke på trygg grunn. I et nyhetsbrev fra Civita skriver Brekke:

Norge må bidra til at Russland, Kina og Iran taper konfliktene de har satt i gang i sine nærområder. Hvis de vinner, vil de negative konsekvensene være uoverskuelige for Norge og for verden.

Russland kan altså ikke tillates å vinne i Ukraina. Jeg har skummet artikkelen, og den er klassisk spillteori. Brekke er liberaler. Han leser Foreign Affairs og stoler på Francis Fukuyama, som besøkte Oslo 30. juli. Han kaller Niall Ferguson for «kontroversiell». Ferguson har fått med seg at det har skjedd ting i USA som har forandret maktbalansen innad. Det har ikke Brekke og liberalerne i Civita. De har ikke fått med seg at Demokratene er på vei mot å gjøre USA til en ettpartistat.

Hvor langt kommer de til å være med på ferden? Den ene politiske prosessen avløser den andre. Tucker intervjuer en av medarbeiderne til Sam Bankman Fried og kryptoselskapet FTX, Ryan Salame. Det han forteller, kunne vært hentet ut av Putins Russland. Småfisker som Salame får 7½ år i fengsel for valgkampbidrag til Republikanerne (han fulgte advokatenes råd), mens moren til Sam ga 30 millioner dollar til Demokratenes valgmaskin i Georgia. Hun stilles ikke en gang for retten. Advokatene skummer fløten, og den er tykk: 1 milliard dollar.

Anklagemyndigheten lovet at de ville skåne kona hvis Salama tilsto det de ville ha ham til å tilstå. Han ga etter. Når dommen var over, tiltalte de kona.

Dommer var Kaplan, den samme dommer i New York som dømte mot Trump i Jean Carroll-saken.

USA er blitt gjennomkorrupt innenfra/ovenfra, og norske medier og politikere er ikke interessert.

Denne korrupsjonen gjenfinnes også på det utenrikspolitiske området. Obamas strategi for Midtøsten gikk ut på at Iran skulle bli en regional stormakt. Det ville aldri Saudi-Arabia finne seg i. USA tapte dermed alliansen med saudierne.

Men det var på det geopolitiske plan. Verre var det at Obama og hans sikkerhetsapparat innstilte kampen mot iransk-støttede militser. I Irak sto Iran bak en ny oppfinnelse, IED: nedgravde veibomber som med voldsom kraft rev opp bunnen i pansrede kjøretøy og rev i stykker alle fra innsiden. En offiser beskriver hvordan vinduene på en APC var dekket av blod. Da han åpnet døren, fikk han hodet til sjåføren i fanget.

Bak disse myrderiene var Al Quds-styrken i Revolusjonsgarden, ledet av Soleimani. Da Trump fikk vite hvor mange amerikanske soldater han hadde på samvittigheten, var han ikke i tvil. Soleimani hadde undertegnet sin egen dødsdom. Den ble ekspedert på flyplassen i Bagdad. Den iranske ledelsen gikk i sjokk.

Nå er de også i sjokk over Israels evne til å ta ut deres ledere i Libanon og Syria. Snart kommer hevnens lange hånd til Teheran.

Israel gjør nå det som USA burde gjort, i stedet for å bestikke dem med lettelse av sanksjoner. USA under Obama inngikk i virkeligheten et partnerskap med Iran. Spesialutsendingen Robert O’Malley infiltrerte State Department og plasserte folk i Pentagon.

Kina har folk på lønningslisten i Washington. Tim Walz er en av dem. De er mange. Dette har vært offisielt kjent i mange år. Kineserne skryter av hvor mange høyt på strå de kontrollerer.

Derfor er ikke USA hva det en gang var. De liberale er ikke lenger liberale.

Likevel går også Brekke inn for en tostatsløsning når bare Hamas og Hizbollah er satt på plass.

Ifølge samme filosofi skal vi liksom vinne over Russland i Ukraina!

Dette er liberale fantasier. Brekkes manglende bakkekontakt åpner nettopp for at vi driver mot den verdenskrigen han advarer mot.

Det blir ingen tostatsløsning. Den ble begravet for godt 7. oktober.

Israelerne sier nå: We are never going back!

Israel gjør det USA under Demokratene ikke har klart – de går til krig mot sine uforsonlige fiender.

Demokratene erklærte krig både mot Trump og mot hans velgere. De flyttet fronten hjem og bruker metoder mot MAGA som de før brukte mot islamister. De skryter av det på tv.

Derfor stoler ikke Israel lenger på amerikanerne. Obama forrådte dem flere ganger, og Biden er ikke stort bedre.

Hvis Trump vinner på en overveldende måte, vil det bli vanskelig å jukse denne gangen; en hel verden følger med.

Da vil Vesten og Israel være reddet, og mange vil måtte revurdere sitt syn.

Da vil Trump-haterne skalle av, og sannheten om svik og maktmisbruk vil bli umulig å ignorere.

Men hittil har norske medier og politikere klart det.

 

 

 

Kjøp billetter til lesermøtet onsdag 16. oktober her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.