Politiet har sperret av på en privat adresse i Kirkenær den 26. januar 2024. Foto: Annika Byrde / NTB.

Ifølge påtalemyndigheten var afghaneren i 30-årene som i januar drepte Aina Hynne (75) i Kirkenær, utilregnelig da drapet ble begått, går det frem av tiltale­beslutningen i saken.

Hedmark og Oppland statsadvokatembeter legger derfor ned påstand om tvungent psykisk helsevern, opplyser VG.

Etter de sakkyndiges oppfatning lider tiltalte av paranoid schizofreni, og i henhold til statsadvokaten er det gjentagelsesfare.

NTB skriver:

– Påtalemyndigheten mener at tiltalte var utilregnelig på handlingstidspunktet på grunn av sterkt avvikende sinnstilstand. Han kan derfor ikke dømmes til straff i fengsel, skriver statsadvokat Thorbjørn Klundseter i en pressemelding.

Ifølge tiltalen skal mannen ha slått Hynne med en hammer i både hodet og brystkassen. Hun døde av skadene samme dag på Kongsvinger sykehus.

– Påtalemyndigheten mener det foreligger nærliggende fare for nye alvorlige straffbare handlinger som setter andre personers liv eller helse i fare. En dom på overføring til tvungent psykisk helsevern er derfor nødvendig for å verne samfunnet mot nye alvorlige straffbare handlinger, skriver statsadvokat Klundseter.

Hverken VG eller NTB opplyser om bakgrunnen til den drapssiktede, som i mange år var blitt hjulpet av Hynne.

75-åringen, som var en ildsjel i lokalmiljøet, etterlot seg ektemannen, to barn og to barnebarn.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.