Høyesterett opprettholder dommen fra lagmannsretten og forbyr den voldelige utenlandske MC-klubben. 

Satudarah MC er en stor MC-klubb med bindinger over hele verden. De ble grunnlag i Moordrech i Nederland av innvandrere fra Indonesia. Satu Darah er indonesisk og betyr «ett blod». Flere av medlemmene har vært involvert i en rekke knivstikkinger, skytinger på åpen gate og annen grov kriminalitet i Norge.

NTB:

MC-klubben Satudarah forbys i Norge. Det har Høyesterett avgjort i en ny avgjørelse.

Påtalemyndigheten ba i 2023 om at retten skulle forby Satudarah MC fordi den ble ansett som en kriminell sammenslutning. Etter at tingretten ikke tok begjæringen til følge, forbød lagmannsretten klubben.

Nå har Høyesterett kommet til samme resultat.

Høyesterett legger til grunn at medlemmene i Satudarah gjentatte ganger har begått alvorlige lovbrudd mot noens liv, helse og frihet, og at denne kriminaliteten er egnet til å fremkalle frykt i befolkningen eller i et nærmiljø.

– Et forbud er derfor nødvendig for å forebygge alvorlig kriminalitet, skriver Høyesterett i en pressemelding.

Høyesterett viser til at selv om klubben omtaler seg som en MC-klubb, fremstår MC-interessen som underordnet. Det er for eksempel ikke et vilkår at deltakere har motorsykkel.

Sju menn tiltalt etter knivstikking på utested i Lillestrøm

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.