Spesialrådgiver Siv Sørensen i PSTs kontraterroravdeling innrømmer nå at en person som har tilknytning til terrorregimet i Iran utgjør og har vært innblandet i forsøk på terror mot den israelske ambassaden utenfor København, utgjør en fare for rikets sikkerhet.

– To svensker er pågrepet i Danmark og siktet for terrorhandlinger mot ambassaden i København. Vi er kjent med at personer som er forbundet med angrepet i København, har hatt aktivitet knyttet til Norge, sier spesialrådgiver Siv Sørensen i PSTs kontraterroravdeling.

Angrepene i Stockholm og København ble gjennomført 1. og 2. oktober.

Sørensen spesifiserer overfor NTB at tilknytningen gjelder én av de to som er siktet for terror i København, altså en svensk statsborger med iransk tilknytning. En av personene som er siktet, har en uavklart tilknytning til Norge, ifølge Sørensen.

– På bakgrunn av hendelsen mot den israelske ambassaden i Sverige og Danmark så blir det naturlig for oss å se på iransktilknyttede aktører som en del av trusselbildet mot jødiske og israelske interesser i Norge. Det vi har sett i Danmark og Sverige, er noe også vi må være årvåkne overfor, sier Sørensen til NTB.

To svensker ble ikke pågrepet, men to svenske statsborgere og den ene har «hatt aktivitet knyttet til Norge». Hva slags aktivitet? Det får vi ikke vite, men trusselnivået er hevet og bevæpning innført. Noe må det være.

Sørensen bruker en kryptisk formulering: En uavklart tilknytning til Norge. Det begrepet er åpent i begge ender, går det på status? Ved å uttale seg så svevende tilskynder PST til spekulasjoner.

Faktum er at av to terrorister med bånd til Iran, har en bånd til Norge.

De to «svenskene» er siktet, ikke tiltalt.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.