Med Israel For Fred (MIFF) hadde arrangement i Bergen for å minnes ofrene for terroren den 7. oktober i fjor. Det likte ikke propalestinske grupper, og Politiet ba MIFF om å avslutte markeringen. 

Den 7. oktober var det duket for minnemarkeringer flere steder i Norge. I Oslo var det en stor markering for å minnes alle de omtrent 400 sivile som døde på Nova-festivalen for ett år siden. I Bergen har det også vært markering. MIFF har fulgt politiets råd, og får skryt av politiet for sin gjennomføring.

Ifølge Bergensavisen var politiet til stede for å forhindre sammentreff mellom de fredelige demonstrantene til støtte for Israel, og de propalestinske demonstrantene, som i Oslo ropte «Intifada! Revolution!».

– MIFFs markering har gått stille for seg, og de har fulgt alle føringer fra politiet, deriblant å starte tidligere, sier innsatsleder John Endre Skeie til TV 2.

Politiet anslår at det var rundt 400 i MIFFs fakkeltog, og rundt 100 propalestinere. Dermed fikk MIFF beskjed om å spre seg. Kl. 18.40 fikk de til slutt beskjed om å avslutte markeringen, fordi det var tilløp til mildest talt utrivelige sammenstøt.

– Palestina-fraksjonen har ikke holdt seg til den tiden de fikk anvist, som var klokken 20. Vi har også sett at flere har maskert seg, noe som ikke er lov, forklarer Skeie til TV 2.

De propalestinske demonstrantene satte også fyr på det israelske flagget.

Demonstranter trampet på og brente det israelske flagget i Bergen. Foto: Stillbilde fra TV 2

I Oslo var det minnemarkering for alle ofrene ved Nova-festivalen. På andre siden av gaten var det flere som forsøkte å overdøve minnemarkeringen og ropte slagord som «Israel er terrorist!» og «Intifada! Revolution!».

I sosiale medier er det flere som spør seg om hvorfor det var MIFF som var nødt til å avbryte markeringen når det var den propalestinerne som laget problemer.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.