Nå er det under ett år til valget. Det blåser en konservativ vind i mange land nå, og vi må gjøre vårt for at den vinden skal ta tak også i Norge. Konservativt stiller til valg med en fantastisk partiorganisasjon og sterke kandidater. Kompetansen i Konservativt står ikke tilbake for noen av stortingspartiene, og med god fartstid fra kommuner og fylkesting er det tid for nasjonal styring.

Vi gleder oss til å gyve løs på formueskatten, klima-avgifter og arbeidsgiveravgiften. Det generelle skattetrykket skal kraftig reduseres, og energiprisene skal ned til å bli nasjonens konkurransefortrinn igjen. Statens utgifter skal kraftig slankes, og politikernes og byråkratenes klamme hånd inn i så å si alle kriker og kroker av våre liv skal fjernes.

Vi skal EØS-avtalen til livs som har bundet Norge til EU-masten, trass i folkets 2 ganger NEI til EU. Vi skal si opp FNs Migrasjonsplan, og trygge grensene. Vi skal endre den naive innvandringspolitikken, stramme inn den såkalte familiegjenforeningen, forby kusine- og fetter ekteskap og deportere terrorsympatisører som har kommet til Norge. Vi skal få kontroll på UDI og sørge for at de som bestemmer hvem som kommer inn i landet gjør det ut fra norske verdier. Ansiktstildekkende plagg skal forbys i det offentlige rom, og hijab skal forbys i barnehager, skoler og på norske uniformer.

Vi skal ta skolen tilbake. Voldelige og truende elever skal på spesialskoler med eget nødvendig regime, lærerne skal få en verktøykasse av disiplinære tiltak og læring skal være skolens oppgave. Privatskoler skal sidestilles med offentlige, og hjemmeundervisning skal bli en respektert og anerkjent undervisningsmodell for dem som ønsker det. Læring, elever og foreldre skal i fokus.

Radikal kjønnsideologi skal ut av skoler og barnehager. Konservativt står alene i kommunestyrene om dette. Derfor skal vi løfte saken på nasjonalt nivå etter stortingsvalget i 2025. Klimafrykt skal ikke prege våre barn. Eget kristendomsfag skal inn i skolen for å sikre fremtidige generasjoners kunnskap om vår egen kulturarv.

Det «grønnes skiftet» skal fjernes. Vindkraft, CO2-fangst og det økonomiske dragsuget fra vanvittige klimaprosjekter skal skrinlegges. Privat sektor skal få et skatteregime som er fornuftig og ikke kvelende for nyskaping, entreprenørskap og innovasjon. Konservativt skal være best på miljøpolitikk og frihet. Ren luft, vann, hav og jord, skal prioriteres, og samfunnet skal settes fri fra de grønne selotenes ideer om stadig høyere skatter og kontroll.

Vi har i inneværende stortingsperiode hatt en radikal regjering. Formueskatten er doblet på 2 år, kapitaleierne og verdiskaperne drevet ut av landet, skattetrykket gått i været, energiprisene til himmels, helsesektoren svekkes, køene øker, tilbudet blir dårligere. Men tydeligst ser vi det i utenrikspolitikken. Vi har en norsk regjering som i dag i praksis er på lag med islamistiske ekstremister. Haakon Lie og Trygve Bratteli kan aldri ha sett for seg at deres Ap skulle en gang i fremtiden stille seg på Israels fienders side slik som i dag. Den største diabolske pogromen av jøder etter 2 Verdenskrig ble belønnet av Støre og Bart Eide med anerkjennelse av en «stat». Og de første som gratulerte dem var utøveren av folkemordet selv, Hamas. Antisemittismen har eksplodert under dagens regjering, norske jøder har begynt å emigrere til Israel i krig da de opplever frykt, trusler og vold i Norge. Og det norske stortingsmiljøet er stort sett stille.

Konservativt vil forby adgang til riket for mennesker som støtter terrororganisasjoner som Hamas, Hezbollah og deres likesinnede. Konservativt skal flytte Norges ambassade til Jerusalem, Israels hovedstad, og ikke en krone skal lenger gå til terrorbevegelser som glorifiserer, støtter og gjennomfører drap på jøder. Konservativt vil levere presisjonsvåpen til Israel både for å støtte Midtøstens lysende demokrati, men også av egeninteresse for å bekjempe en global trussel som islamistene utgjør.

Konservativts politikk vedrørende krigen i Ukraina har ligget fast hele tiden, og kan oppsummeres i følgende punkter:

Konservativt fordømmer Russlands angrep på Ukraina.

Konservativt støttet regjeringens våpenstøtte til Ukraina.

Konservativt mener forhandlinger er nødvendig og ikke må stå uprøvd.

Det er store likheter mellom dagens krig i Ukraina og Cuba-krisen i 1962. President Kennedy viste seg som en statsmann og brukte en kombinasjon av militære muskler og forhandlinger for å løse en situasjon som brakte verden på randen av atomkrig. Vi trenger en Kennedy i vår tid.

Konservativt gir dagens regjering honnør for at Forsvaret endelig bygges opp igjen, men det satt langt inne. Forsvaret skulle aldri vært desimert, og det tar lang tid å bygge opp igjen. Sivilforsvaret må samtidig bygges opp, og beredskapslagre av både mat og medisinsk materiell for krise og krig må på plass. Det er et Konservativt oppdrag. NATO-samarbeidet skal styrkes og videreføres, og samtidig skal Norge ivareta våre selvstendige sikkerhetspolitiske interesser.

Oppsummert er det tid for en verdikonservativ renessanse, styrking av nasjonalstaten og sikring av de kristne verdiene som ligger til grunn for landets idegrunnlag og lovverk.

 

Erik Selle

Partileder

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.