I forslaget til statsbudsjett vil regjeringen kutte antallet kvoteflyktninger fra 1000 til 200. AUF går imot forslaget, og kaller tallet skremmende lavt.

Påtroppende leder i AUF, Gaute Børstad Skjervø, er skuffet over Arbeiderpartiet og resten av regjeringen.

– 200 kvoteflyktninger er jo et skremmende lavt tall, sier han til Vårt Land.

Skjervø sier han er bekymret for hva som vil skje med flyktninger som oppholder seg i Libanon, et land med mange flyktninger fra nærområdene, men som nå selv blir bombet av Israel.

– Det kan derfor være ganske nær forestående med store flyktningstrømmer derfra. AUF og jeg mener det er helt avgjørende at vi har internasjonale systemer som sørger for at de som trenger hjelp, får hjelp først. Å kutte er derfor ikke løsningen nå, sier han.

AUF håper på hjelp fra SV for å få forhandlet opp antallet kvoteflyktninger. SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski mener at 200 er et uverdig tall.

– Dypt usolidarisk og ikke verdens rikeste land verdig. Vi har enormt høye inntekter, det er et kjempestort oljefond og et kjempestort budsjett, sier hun til avisen.

Regjeringen har begrunnet de stadige kuttene i antallet kvoteflyktninger med det høye antallet flyktninger fra Ukraina. Siden Russland invaderte Ukraina i februar 2022, har Norge tatt imot 100.000 flyktninger og fordrevne fra landet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.