NTB

Mange tusen deltar lørdag i demonstrasjoner til støtte for palestinere i byer verden over. Mandag er årsdagen for Hamas-angrepet som utløste Gaza-krigen.

I Roma oppsto det sammenstøt mellom demonstranter og politi, og tåregass ble tatt i bruk for å få situasjonen under kontroll. Demonstrasjonen gikk i utgangspunktet rolig for seg før en mindre gruppe forsøke å bevege seg mot sentrum av byen, noe det ikke var gitt tillatelse til.

I London samlet demonstranter seg i bydelen Bloomsbury lørdag morgen. Et stort politioppbud var på plass. Stemningen var anspent da også motdemonstranter med israelske flagg passerte gruppen.

I Hamburg i Tyskland holdt 950 personer en fredelig demonstrasjon med palestinske og libanesiske flagg. Deltakerne ropte «stopp folkemordet». To mindre proisraelske motdemonstrasjoner gikk også rolig for seg, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

I Berlin aksjonerte tysk politi fredag kveld mot det DPA beskriver som antiisraelske slagord og handlinger. Rundt 60 deltok blant annet i en våkenatt til støtte for palestinerne. Rundt 400 politifolk var til stede.

I Paris samlet flere tusen seg på Place de la République med palestinske flagg og plakater. Det var også en markering på Times Square i New York, samt i byer i Sveits, Sør-Afrika og India.

I København vandret flere tusen gjennom blant annet Store Kongensgade, mens noen av dem ropte «bye bye Israel». Det hele gikk ifølge politiet rolig for seg.

Det er ventet at proisraelske markeringer av ettårsdagen for Hamas’ angrep på Israel 7. oktober stort sett vil holdes søndag, siden mange jøder fortsatt markerer Rosh Hashana, jødisk nyttår.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.