«En veldig stor takk til Pennsylvania. Vi elsker Pennsylvania, og som jeg sa …», spøkte Trump til dundrende applaus, mens han sto foran skuddsikkert glass på nøyaktig det samme stedet der han ble skutt for nesten tre måneder siden, skriver New York Post.

«I kveld kommer jeg tilbake til Butler i kjølvannet av tragedie og hjertesorg, for å levere et enkelt budskap til folket i Pennsylvania og til folket i Amerika.»

«Vår bevegelse for å gjøre Amerika stort igjen står sterkere, stoltere, mer forent, mer besluttsom og nærmere seieren enn noen gang før.»

Tilhengerne strømmet til Butler flere timer før Trumps ankomst, og politiet i Pennsylvania anslo folkemengden til å bestå av 21.000 mennesker i løpet av den kjølige oktoberkvelden:

«Jeg vil aldri bøye meg, jeg vil aldri la meg knekke, jeg vil aldri gi opp – ikke engang i møte med døden selv», sa Trump til den håpefulle folkemengden.

«Vi har kjempet sammen. Vi har holdt ut sammen. I fellesskap har vi presset oss fremover. Og akkurat her i Pennsylvania har vi blødd sammen.»

Trump innledet talen med å takke alle som rykket ut da attentatmannens kuler kom hvinende den 13. juli. På et tidspunkt brøt det ut «Corey»-rop fra mengden, som en hyllest til brannmannen Corey Comperatore, som ble truffet av skudd fra attentatmannen Thomas Matthew Crooks mens han forsøkte å beskytte sin kone og sine døtre mot å bli truffet.

Tilhengere fra hele USA kom for å oppleve Trumps triumferende tilbakekomst til Butler, skriver The Post:

«For nøyaktig 12 uker siden, på akkurat dette stedet, forsøkte en kaldblodig attentatmann å bringe meg og mine tallrike tilhengere til taushet», fortalte Trump.

«I 16 opprivende sekunder under skuddvekslingen sto tiden stille mens dette ondskapsfulle monsteret slapp løs ren ondskap fra sin snikskytterposisjon.»

«Men ved Guds nåde lyktes ikke skurken med å nå sitt mål. Han var ikke i nærheten av å stanse vår bevegelse. Han knuste ikke vår ånd.»

Omtrent ti minutter ut i sin tale tok Trump en pause for å hedre Comperatore, og operasangeren Christopher Macchio fremførte «Ave Maria» som avslutning på den høytidelige minnemarkeringen:

«Til Helen og hele familien: Jeg kan knapt nok forestille meg dybden i deres sorg», sa Trump, henvendt til brannmannens enke, Helen Comperatore. «Jeg vet at han skuer ned mot oss nå fra himmelen og smiler til sin elskede kone.»

Her markerer Trump at klokken var 06.11 PM da skytingen begynte, og han ber alle om å delta i en stille markering sammen med ham, mens operasanger Macchio synger «Ave Maria».

Blant de viktigste gjestene ved møtet var Comperatore-familien, Republikanernes visepresidentkandidat og senator i Ohio, J.D. Vance, Trumps sønn Eric Trump og Elon Musk, skriver The Post.

Mens Trumps tilbakekomst til Butler heldigvis forløp uten større sikkerhetsproblemer, ble hans tale på et tidspunkt avbrutt av en medisinsk nødsituasjon i folkemengden.

Trump tok en kort pause mens ambulansepersonell tok hånd om situasjonen, og publikum sang nasjonalsangen før pasienten ble lagt på en båre og brakt til en ambulanse.

Ikke overraskende var Elon Musk et meget populært innslag ved Trumps arrangement.

En ung influencer ved navn Shaney Ricch prøvde å dele hele videoen av Elon Musk på Trump-møtet i Butler på Instagram, med den følge at kontoen hans ble permanent deaktivert.

Vi kan ikke bekrefte det, men vi er ikke overrasket. Shaney sier:

«Helt sinnssykt. Sensuren lever og har det bra.»

Noen av Elon Musks høydepunkter, ifølge New York Post.

Musk, 53, spøkte med at han «Jeg er ikke bare MAGA, jeg er mørk MAGA» da han inntok scenen til høylytt jubel fra over 20.000 tilskuere:

«President Trump må vinne for å bevare grunnloven. Han må vinne for å bevare demokratiet i Amerika», understreket Musk overfor publikum.

Musk sparte ikke på kritikken mot Joe Biden og sa at den største prøven på noens karakter er hvordan de oppfører seg når de blir beskutt:

«Vi hadde en president som ikke kunne gå opp en trapp, og en annen som hyttet med knyttneven etter å ha blitt skutt», sa Musk til rungende applaus.

Musk kalte valget i 2024 en «vi-må-vinne-situasjon» for Republikanerne og oppfordret gjentatte ganger uregistrerte velgere til å avgi sin stemme på sitt lokale valgkontor før valget 5. november:

«Registrer dere for å stemme. Få alle dere kjenner – og alle dere ikke kjenner – til å registrere seg for å stemme», sa han.

«Hvis dere ikke gjør det, blir dette det siste valget. Det er min spådom. Ingenting er viktigere», advarte Musk.

Musk har vært åpenhjertig i sin støtte til Trump de siste månedene, skriver The Post. Og det er ikke bare hva han sier som blir lagt merke til, men hvordan han velger å støtte kampanjen.

I august sendte han en sjekk til den nasjonale republikanske kongresskomiteen på 289.100 dollar, ifølge Federal Election Commission.

I løpet av det siste året har Trump og Musk blitt gode venner. På sosiale medier har milliardæren vært overstrømmende i sine lovord:

«Trump vil redde demokratiet og Amerika. Merk dere mine ord. Kamala/Harris ville vært en katastrofe», skrev Musk i et X-innlegg i august.

«Svært få amerikanere innser at hvis Trump IKKE blir valgt, vil dette være det siste valget. Han er langt fra å være en trussel mot demokratiet, han er den eneste som kan redde det!» la han til i forrige måned.

Før han avsluttet sin 90 minutter lange tale lovet Trump å «nå Mars» innen utgangen av sin periode, med Musks hjelp, dersom han skulle vinne igjen.

På slutten av Trump-rallyet i Butler sang den fantastiske Christopher Macchio «America the Beautiful», skriver Dixie:

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.