Tysk politi stormet Den Blå Moské i Hamburg pga den tette forbindelsen til ayatollahene i Teheran og fordi foreningen bak moskeen ble forbudt. Det ligger en presis maken moske på Vibevej i København som også styres fra Teheran og nå krever den borgerlige opposisjonen i Folketinget at den lukkes også.

Konflikten rundt shiamoskeer med bånd til Teheran viser hvordan konflikten i Midtøsten nå stadig sterkere griper inn i samfunnslivet i Norden.

Allerede da moskeen ble bygget for tyve år siden kom det frem at Iran var direkte involvert.

Dengang kunne Weekendavisen afsløre, ​​at det iranske regime var direkte involveret i finansieringen af Imam Ali Moskeen.

Sidenhen har Jyllands-Posten beskrevet, hvordan det fremgik af moskeens vedtægter, at den var underlagt Irans åndelige leder. Berlingske har også beskrevet, at foreningens formand officielt udpeges af Irans åndelige leder.

Berlingske har for nylig talt med lektor Rasmus Christian Elling og lektor Claus Valling Pedersen fra Københavns Universitet, der begge bekræfter, at Iran med al sandsynlighed står bag moskeen.

Moskeen svarer at det ikke er forbud mot å motta støtte fra utlandet.

Danske jurister er også betenkt. De sammenligner med forbudet mot banden Loyal to Familia og sier det satt langt inne. Det vil også en lukning av en moské gjøre. Kirkeminister Morten Dahlin (V) vil ta kontakt og be om en redegjørelse fra moskeen. Det lyder ikke som han har foretatt seg noe før problemet ble presserende.

Det mest relevante spørsmål er hvorfor danske myndigheter ikke tar kontakt med de tyske og spør hva det var som fikk dem til å forby foreningen i Hamburg. De to moskeene er kloner av hverandre. Hvis den ene ble stengt skulle den andre arve eiendelene.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.