NTB

En rekke eksplosjoner ble hørt over Beiruts sørlige forsteder natt til lørdag etter at Israel ba folk evakuere deler av området.

Røyk steg til værs fra et område nær flyplassen i Beirut, og man kunne høre en rekke kraftige smell, melder nyhetsbyrået AFP. Reuters viser til øyenvitner som også forteller om smell og røyk over forstedene sør i den libanesiske hovedstaden.

Tidligere på natten sendte det israelske forsvarets (IDF) arabiskspråklige talsmann Avichay Adraee ut en advarsel til innbyggerne i deler av områdene og ba dem evakuere.

IDF sendte tre evakueringsordrer. Den ene var rettet mot folk i et bygg i forstaden Burj al-Barajneh. Den andre gjaldt en bygning i Choueifat, som ligger like utenfor Beiruts sørlige bygrense. Senere kom også en tredje evakueringsordre som omfattet flere bygninger i Burj al-Barajneh og i Haret Hreik.

Det israelske forsvaret har sendt tilsvarende evakueringsmeldinger flere ganger tidligere de siste dagene i forkant av nye luftangrep mot Hizbollah-mål.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.