Bruce Springsteen slutter seg til rekken av kjendiser som støtter demokratenes presidentkandidat Kamala Harris, skrev NTB i går.

Det gjør han i en video publisert på Instagram. 75-åringen sier også at Donald Trump er den farligste kandidaten han har sett i løpet av sitt liv.

Oversettelsen av Springsteens «følelsesladde» tale er nederst i artikkelen.

I kommentarfeltet på Document er leserne våre stort sett enige om Springsteens støtte til Harris og Walz. Balder Vonbrot skriver:

«So f»ing what?»

«Enda en superrik posør som aldri behøver å bekymre seg for hvor neste måltid skal komme fra.»

«Han har aldri brydd seg om arbeidsfolk», skriver Northern Barbarian.

Og det er nok det de fleste av oss tenker. Mannen som har vært stemmen til den vanlige mann og kvinnen i gata, er nok en superrik woke kjendis som ikke har bakkekontakt med oss vanlige folk.

Du var en trubadur for mange av oss

Springsteen får intens kritikk i USA også. Robert Davi, som er skuespiller, sanger og filmskaper, taler direkte til Bruce som han kaller en «elitisk sumprotte for Det demokratiske partiet.»

Davi har vært med 130 filmer, blant annet «Die Hard», «Licence to Kill», «Predator 2» og «Showgirls». Han startet sin profesjonelle sangkarriere i 2011 og hans første album, «Davi Sings Sinatra – On The Road To Romance», ble nr. 6 på Billboard-listen over jazzsangere.

Davi sier at det er Bruces absolutte rett til å støtte hvem han vil, men det er et par ting han vil si til den verdenskjente sangeren:

«Du var en trubadur for mange av oss, og av en eller annen grunn ble du en elitistisk sumprotte verdt 750 millioner dollar for Det demokratiske partiet. Du mistet kontakten med hvermannsen som du jobbet hardt for og du lot som om du var en av dem.»

«Du har absolutt rett til å stemme på hvem du ønsker, men du har ikke rett til å lyve og spytte i ansiktet på halve Amerika. Kan du være så uvitende, Bruce?»

Davi sier at det er venstresidens kamprop at Trump er en trussel mot demokratiet og at alt er eks-presidentens skyld. Han forteller om en artikkel han skrev i 2014, som handlet om vendepunktet i USA. Han nevner en velkjent oppfatning om at det var Obama som startet den splittelsen vi ser i USA i dag:

«Vendepunktet for Amerika var under Obama-administrasjonen. President Obama har splittet USA som ingen andre noen gang har gjort, det var han som startet splittelsen i USA, det skjedde selvfølgelig før det, men Obama hadde sjansen til å forene Amerika under Ferguson, men han gjorde det ikke.»

Davi beskylder verdensstjernen for å være en del av mørke krefter i USA som vil ta fra oss ytringsfriheten og fengsle sine motstandere og han spør Bruce hva han har gjort for menneskene som lider etter orkanen Helena:

«Vi har 21 millioner migranter, illegale innvandrere, som blir behandlet bedre enn folk i Nord-Carolina. Bruce, hvordan kan du bare stå og se på?»

«Og å gå for Kamala Harris og Joe Biden som har sluppet inn 21 millioner ulovlige innvandrere i dette landet og de har gitt dem så mye penger at FEMA er blakk og ikke kan hjelpe folk i North Carolina.»

«Og du snakker om en trussel mot demokratiet, Bruce?»

Davi får full støtte i kommentarfeltet. Sara skriver, «bravo Robert, det er flott å se at det fortsatt finnes Hollywood-folk som ikke har solgt sjelen sin».

Det har tydeligvis Bruce Springsteen gjort.

Robert Davi – The House I Live In. 

Oversettelse av Springsteens tale:

Venner, fans og pressen har spurt meg om hvem jeg støtter i dette viktige valget, og med full viten at mine meninger, som hverken er mer eller mindre viktige enn noen av mine medborgeres, er dette mitt svar.

Jeg støtter Kamala Harris som president og Tim Waltz som visepresident. Og mot Donald Trump og JD Vance. Her er hvorfor:

Vi står snart foran et av de mest betydningsfulle valgene i landets historie. Kanskje ikke siden borgerkrigen har dette store landet følt seg så splittet politisk, åndelig og følelsesmessig.

De felles verdiene, de felles historiene som gjør oss til en stor og forent nasjon, venter på å bli gjenoppdaget og gjenfortalt på nytt.

Det vil kreve tid, hardt arbeid, intelligens, tro og kvinner og menn med nasjonens beste som rettesnor.

USA er verdens mektigste nasjon, ikke bare på grunn av vår overveldende militære styrke eller økonomiske makt, men på grunn av det vi står for, det vi mener, det vi tror på – frihet.

Sosial rettferdighet, like muligheter, retten til å være forelsket i hvem du vil, det er disse tingene som gjør Amerika stort.

Donald Trump er den farligste presidentkandidaten i min levetid. Hans forakt for grunnlovens ukrenkelighet, demokratiets ukrenkelighet, rettsstatens ukrenkelighet og den fredelige maktoverføringens ukrenkelighet burde diskvalifisere ham fra å bli president igjen.

Han forstår ikke betydningen av dette landet, dets historie eller hva det vil si å være dypt amerikansk.

Kamala Harris og Tim Walter er derimot opptatt av en visjon for dette landet som respekterer og inkluderer alle, uavhengig av klasse, religion, rase, politisk ståsted eller seksuell identitet.

Og de ønsker å få økonomien til å vokse på en måte som kommer alle til gode, ikke bare noen få som meg som er på toppen. Det er den visjonen om Amerika jeg har skrevet om i 55 år.

Nå ser alle ting forskjellig, og jeg respekterer ditt valg som medborger, men i likhet med deg har jeg bare én stemme, og det er noe av det mest dyrebare jeg har.

Derfor vil jeg stemme på Kamala Harris og Tim Walz den 5. november.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.