Ansatte i Skatteetaten varsler om kritisk ressursmangel og omfattende svindel der kriminelle tapper milliarder fra statskassen.

– Det er ikke bare et sugerør i statskassen for de som ikke ønsker å handle rett, men en helautomatisk pumpe der milliarder pumpes ut, advarer Erik Boberg Dibba, leder for NTL Skatt til Dagens Næringsliv.

Dette er etatens største fagforening med medlemmer på alle nivåer i hele Skatteetaten og i Direktoratet for økonomistyring (DFØ).

– Vi som tillitsvalgte har vært klar over dette i mange år og trukket fram ressurssituasjonen i etaten som kritisk, sier han.

Han mener utviklingen knyttet til kriminelle som tapper penger fra statskassen er svært alvorlig og kaller situasjonen prekær. Dibba bekrefter samtidig at summene kriminelle årlig henter ut fra Skatteetaten er i størrelsesorden flere milliarder kroner.

– Situasjonen er prekær, og det er ikke mye som skal til før tilliten ryker helt. Vi er tre, fire skritt bak til enhver tid. Jeg skjønner godt at dette er lukrativt for kriminelle, sier han.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.