USA og Storbritannia angrep fredag et titalls mål i Houthi-kontrollerte områder i Jemen. Dette bekrefter amerikanske tjenestemenn overfor nyhetsbyrået AP.

Kampfly og krigsskip bombarderte minst fem ulike houthi-stillinger. Målene skal ha vært våpensystemer, militære anlegg og annet utstyr som brukes av den iranskstøttede militsen, heter det på amerikansk hold.

Angrepene skal blant annet ha rammet et område i Sana, flyplassen i Hodeida og mål sør for byen Dhamar, melder jemenittisk fjernsyn. (NTB-Reuters-AP)

Det er under en uke siden Israel gjennomførte luftangrep mot Houthi-kontrollerte områder i Jemen, etter at de iranske proxy-terroristene sendte en rakett mot Tel Aviv.

Houthi-militsen kontrollerer store deler av Jemen og er en del av i den Iran-støttede alliansen sammen med Hizbollah og Hamas, den såkalte motstands-aksen mot Israel.

Houthiene har de siste månedene sendt en rekke raketter mot Israel og gjort det klart at de vil fortsette sine angrep i solidaritet med palestinerne på Gaza-stripen.

Samtidig har de også angrepet handelsskip i Rødehavet, angivelig for å ramme skip med tilknytning til Israel. Dette har stor innvirkning på den ekstremt viktige skipstrafikken gjennom Suez-kanalen.

Mange har lenge etterspurt at Biden-regimet reagerer på houthienes oppførsel i området, som har stor innvirkning på verdensøkonomien.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!   Kjøp e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.