Sissel Knutsen Hegdal ønsker å få fritak fra ordførervervet i Stavanger etter at hun meldte seg ut av Høyre. Men politisk sekretariat sier nei.

Det kommer fram i sakspapirene til kommunestyremøtet i Stavanger 14. oktober, skriver Stavanger Aftenblad.

– Forhold som knytter seg direkte til virksomheten som folkevalgt; at man synes det går for mye tid med til vervet, personlige konflikter eller politisk motbør, vil derimot normalt ikke være tilstrekkelig grunn (kommentar til kommunelovens § 7-9), sier kommunedirektør Per Kristian Vareide.

Sissel Knutsen Hegdal

Hegdal ba om fritak etter at hun meldte seg ut av Høyre 12. september, etter at hun 4. september innrømmet bruk av partimidler til private formål. Hegdal er mistenkt for underslag.

Ordføreren i Stavanger går av etter misbruk av partimidler

Men Hegdal skriver i sin søknad om fritak: «Personlig har jeg ingen vesentlig ulempe med å ivareta vervet.»

– Basert på lovgrunnlag, de ovennevnte kommentarene, og begrunnelsen i søknaden, vurderer kommunedirektøren at vilkårene i loven ikke er oppfylt. Stavanger bystyre må likevel på selvstendig grunnlag vurdere fritakssøknaden fra Sissel Knutsen Hegdal (uavhengig), skriver kommunedirektør Per Kristian Vareide i sin innstilling til bystyret.

Tormod W. Losnedal er innstilt som Høyres nye ordførerkandidat.

Det er til syvende og sist uansett bystyret som avgjøres om søknaden om fritak skal innvilges. Bystyret vil neppe tvinge Knutsen Hegdal til å fortsette som ordfører som uavhengig hvis hun ikke ønsker det selv.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.