NTB

Politiet kommer til å være ekstra synlige når både propalestinske og proisraelske grupper skal holde markeringer i Bergen sentrum mandag.

– Vi planlegger for at arrangementene skal kunne gå side om side, og for å hindre konfrontasjoner, sier stabssjef Gustav Landro i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Mandag er det ett år siden militante medlemmer fra Hamas og fire andre palestinske grupper tok seg ut fra Gazastripen og angrep mål sør i Israel. 1193 mennesker ble drept i angrepet, og rundt 42.000 palestinere er drept i israelske angrep i året som har fulgt.

Det er flere som ønsker å markere dagen. Den proisraelske organisasjonen Med Israel for Fred (MIFF) arrangerer markering med appeller og fakkeltog på Festplassen i Bergen sentrum, mens propalestinske grupper skal holde markering på Torgallmenningen som ligger rett i nærheten.

Landro opplyser at det vil være mye politi til stede mens markeringene pågår, både i uniform og sivile klær. De vil i tillegg bruke politihelikopter og droner.

Politiet har også jobbet for at de to markeringene ikke skal møte hverandre.

– Vi har forsøkt å justere på tidspunktet de propalestinske organisasjonene skal holde sin markering, men de har foreløpig respondert at de ikke vil imøtekomme dette, sier Landro til avisen.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.