Innbyggerne i byen Loon Lake, Saskatchewan, sørger over å ha mistet sin gamle St. George Anglican Church fra 1939. Den gikk opp i flammer rundt kl. 05.00 lørdag morgen, dagen før den nasjonale dag for sannhet og forsoning. 

Bølge av kirkebranner

Kirken brant ned til grunnen, bare skiltet som forteller hvor kirken sto, står tilbake.

Ordføreren i Loon Lake skal være «på nippet til å erklære unntakstilstand» efter en rekke kriminelle handlinger i lokalsamfunnet – inkludert en mistenkt mordbrann. Han sier at St. George-kirken var et ikon for landsbyen og at kommunen vurderte å søke om å få den fredet: 

– Lokalsamfunnet har måttet håndtere mye kriminalitet i det siste. Brannen er dråpen som får begeret til å flyte over. Situasjonen begynner å bli desperat.

Påsatt …

På sosiale medier kommer det frem sterke mistanker om at brannen var påsatt – noe som ikke vil være første gang de siste årene. 

Beboere i området blir bedt om å sjekke opptakene fra overvåkningskameraer og kontakte politiet om de ser noe utenom det vanlige. 

… eller nytt klima?

En bølge av kirkebranner har hjemsøkt hele Canada siden sommeren 2021. 112 kirker er brent ned, vandalisert eller vanhelliget de siste to-tre årene. 

Her er et kart som skal være ganske à jour, over kirker som har vært mål for «isolerte» ødeleggende «hendelser»:

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.