Den viktigste veien mellom Libanon og Syria er ødelagt i et israelsk angrep, ifølge libanesiske myndigheter.
– En humanitær tragedie, mener Kirkens Nødhjelp.

– At Israel i dag har tilintetgjort hovedfartsåren for alle som flykter for sine liv fra Libanon, er en humanitær tragedie og for alvor starten på et skrekkscenario som Gaza, sier Kirkens Nødhjelps landdirektør for Libanon og Syria, Benedicte Hafskjold, i en e-post til NTB.

Veien, som går til grenseovergangen Masnaa, er en av de viktigste fluktrutene for folk som vil forflytte seg fra Libanon til Syria. De siste ti dagene har 300.000 mennesker, i hovedsak syrere, brukt denne veien til Syria.

Ifølge transportminister Ali Hamieh ble veien ødelagt i et angrep fredag morgen. Det meldes nå at flere mennesker har tatt seg over grensen til fots.

Israel Defense Forces (IDF) informerer også om at de i natt slo til mot en 3,5 kilometer lang tunnel som krysset mellom Libanon og Syria, og som ifølge IDF ble brukt av Hizbollah til å smugle iranske våpen, melder Times of Israel.

IDF ønsker tydeligvis å begrense bevegelsesfriheten mellom Syria og Libanon. Regimet til Syrias president Bashar al-Assad er alliert med både Hizbollah og Israels erkefiende Iran.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.