Ayatollah Ali Khamenei taler i et møte i Teheran den 2. oktober 2024. Foto: Kontoret til Irans øverste leder / AP / NTB.

Reuters rapporterte i går at Irans øverste leder Ali Khamenei advarte Hizbollah-sjef Hassan Nasrallah om å flykte til Iran for å unngå å bli drept av israelerne.

Budbringeren var brigadegeneral Abbas Nilforoushan fra den iranske revolusjonsgarden. Også han døde da basen deres ble truffet av israelske bomber.

Ifølge Reuters’ tre kilder på toppen av Den islamske statens maktapparat er Ali Khamenei nå alvorlig bekymret for at hans indre krets har blitt infiltrert av israelske agenter. Han har derfor gått «under jorden».
Khamenei, som har holdt seg i skjul siden lørdag, beordret personlig tirsdagens massive rakettangrep mot Israel, som ikke forårsaket noen større skade.

I mellomtiden pågår det interne undersøkelser i Revolusjonsgarden og i regjeringsbyråkratiet for om mulig å avdekke fiendtlige agenter.

Interessen er særlig rettet mot personer som har reist utenlands eller har slektninger utenfor Iran. Teherans mistanker retter seg mot enkelte medlemmer av Revolusjonsgarden som har vært i Libanon, deriblant en som begynte å spørre hvor Nasrallah befant seg på bestemte tidspunkter. Han er nå arrestert, sammen med flere andre.

«Den gjensidige tilliten som holdt det hele sammen, har forsvunnet», sier en Reuters-kilde.

Den øverste lederen «stoler ikke lenger på noen», ifølge en kilde som står den iranske toppledelsen nær.

Min kommentar (LH): Man blir minnet om en annen «øverste leder» som også endte opp med ikke å stole på noen mens Berlin raste sammen over hans underjordiske bunker.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.