Regjeringen vil sette av mer penger på statsbudsjettet for å bekjempe negativ sosial kontroll og æresvold, lover arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap).

– I Norge tar de fleste av oss vår frihet for gitt. Vi kan bli hva vi vil, studere hva vi vil, jobbe med det vi vil og gifte oss med den vi vil. Men det er for mange særlig unge mennesker i Norge som lever ufrie liv. Det er fullstendig uakseptabelt at unge som vokser opp i Norge blir utsatt for æresvold og negativ sosial kontroll og æresvold. Det må ta slutt og slås ned på, sier arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna til Dagsavisen.

Som vanlig så tror regjeringen at penger er løsningen på problemet.

Brenna foreslår derfor økte midler på 10, 5 millioner på statsbudsjettet for 2025, som regjeringen legger fram for Stortinget mandag 7. oktober.

Til tross for mange advarsler over flere år fra konservative om nettopp dette problemet, så har lite og ingenting blitt gjort. Men nå nærmer det seg valg og da får pipa en annen lyd.

Regjeringen uttaler derfor at den er bekymret «etter rapporter om en økning i antall saker om negativ kontroll og æresvold», og mener de har alvorlige konsekvenser for både den enkelte og for samfunnet.

Pengene skal ifølge Brenna gå til nasjonale, tverretatlige kompetanseteamet som bekjemper negativ kontroll og æresvold, kompetanseheving for de fem regionale ressurssentrene om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging (RVTS), og til nye stillinger for mangfoldsrådgivere.

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.