En mann i 40 årene ble onsdag kveld utsatt for alvorlig vold i Trondheim. Hendelsen ble filmet, og to mindreårige gutter er siktet for volden.

Guttene, som er over kriminell lavalder, er siktet for grov kroppskrenkelse, skriver Adresseavisen. En av dem erkjenner straffskyld.

Både politiet og Adresseavisen har sett video av hendelsen. Videoen skal også ha blitt publisert på internett. Mannen i 40-årene skal ha blitt konfrontert av flere personer mens han satt på en benk i fjæra. Etter hvert kommer de med sterke beskyldninger mot mannen, samtidig som de slår og sparker han i flere minutter.

Torsdag kveld er de to siktede guttene i avhør, og det er også gjort flere vitneavhør i saken.

– Politiet har per nå ingen informasjon om at det skal være flere involverte, sier politiadvokat Line Novstad ved Trøndelag politidistrikt til avisen.

Ber folk om å ikke spre videoen

Mannen skal på videoen ha blødd i ansiktet. Jourhavende jurist Inger-Johanne Grovassbakk sier hun ikke kjenner til mannens helsetilstand nå, men opplyser at han ikke er innlagt på sykehus. Han er delvis blitt avhørt av politiet.

Politiet har flere hypoteser når det kommer til hva som var bakgrunnen for voldshendelsen.

– Vi har dannet oss et bilde av hva som kan være årsaken. Det er for tidlig å si noe mer om dette, sier Grovassbakk.

Hun bekrefter overfor avisen at de ettergår hvorvidt den fornærmede mannen ble bedt om å komme til åstedet av gjerningspersonene. Politiet oppfordrer folk til å la være å spre videoen av voldshendelsen.

– Lei seg for at dette har hendt

Den ene gutten har erkjent straffskyld i avhør torsdag kveld, sier hans forsvarer Kolbjørn Lium.

– Han opplever dette som vanskelig og beskriver en situasjon som har kommet ut av kontroll. Han utviser tydelig anger og er lei seg for at dette har hendt.

Forsvarer for den andre gutten, Torfinn Svanem, vil ikke gi detaljer om innholdet i guttens forklaring til politiet. Han vil heller ikke si noe om hvordan hans klient stiller seg til siktelsen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.