– Når en britisk BLM-aktivist innrømmer svindel, er det vanskelig å la være å lure på hva som egentlig kom over oss sommeren 2020.

Husker du Black Lives Matter-demonstrasjonen i Bristol? Den hvor mobben veltet statuen i havnen? I retten denne uken innrømmet en av arrangørene bedrageri, etter at 30.000 pund i donasjoner fra Black Lives Matter-supportere forsvant.

Dette skrev Michael Deacon i The Telegraph i september 2023. Han lurte altså på hva som kom over oss den gangen.

Oss? Vel, selv om Justin Trudeau og hele Premier League underkastet seg, politiet i alle vestlige land stort sett lot BLM-mobben holde på akkurat som de ville, så var det uansett mange av oss som gjennomskuet svindelen fra første stund.

I Norge fikk BLM lov til å demonstrere selv om barnetoget 17. mai var avlyst, og statssekretær Saida Begum (H) deltok.

Det mest spektakulære var når et engelsk lag knelte i en kamp mot USA under fotball-VM i 2022, lenge etter at USA hadde sluttet å markere BLM. USA ble stående oppreist foran et knelende engelsk lag.

Mange oppegående mennesker forkastet hele Black Lives Matter-bevegelsen allerede første gang amerikanske fotballspilleren Colin Kaeperknick gikk ned på kneet under avspilling av den amerikanske nasjonalsangen, og fikk følge av en rekke andre idrettsfolk.

Men etter at George Floyd døde etter en pågripelse i Minnesota 25. mai 2020, så eksploderte BLM. Først i USA, deretter Canada, Storbritannia og store deler av Vest-Europa.

Uansett hva man mener om dødsfallet til George Floyd er det ikke så lett å forstå hvorfor dette skapte så voldsomme reaksjoner i land langt unna.

Jeg tror det var en ubevisst reaksjon på nedstengningen. Unge mennesker hadde vært innesperret i hjemmene sine i to lange måneder. De hadde blitt gale.

Deacon har selvsagt et poeng. Husk: Disse demonstrasjonene pågikk mens så å si hele Vesten var nedstengt på grunn av panikk for en pandemi som viste seg å være nokså ufarlig. Faktisk var de såkalte vaksinene farligere enn covid-19: Medisinen viste seg å være en større trussel en sykdommen.

Også dette var det mange som gjennomskuet veldig tidlig.

Korona-vaksinene er farlige og må stoppes umiddelbart

BLM-hysteriet var nok et eksempel på hvordan woke hadde infisert vår del av verden. En uke etter at Deacon skrev sin artikkel, så kom terrorangrepet 7. oktober. I dag er det terroristene i Hamas som støttes på ulike campus, situasjonen har langt i fra blitt bedre.

Universiteter over hele verden har i mange år fokusert på avkolonisering. I USA har de hvert år en Black History Month. Smithsonian beskrev i en utstilling arbeidsinnsats, punktlighet, familieverdier og gode mattekunnskaper som et eksempel på hvite privilegier.

Robin DiAngelo skrev en bok om White Fragility som ble en bestselger, hvor vi kunne lære at alle hvite er rasister, men er for sårbare til å innrømme det. Kritisk raseteori inntok først universitetene, deretter high school. Så fulgte ungdom-og barneskoler etter før man gikk til angrep på barnehagene.

Samtidig ble grunnleggerne av BLM styrtrike på ren svindel.

Nye avsløringer om økonomisk rot i BLM-ledelsen

BLM var bare en del av det totale massehysteriet som preger vår vestlige kultur, slik Mattias Desmet så elegant og nådeløst beskriver det i sin bok (se nederst).

BLM var et perfekt verktøy for alle som lider av den vestlige kulturs selvforakt og selvhat, som Sir Roger Scruton for mange år siden ga navnet oikofobi.

Men ikke alle er smittet av denne sykdommen. Å lese Document er som en vaksine mot denne typen galskap. Det for øvrig ofte en vaksine å snakke med helt vanlige folk også, som ikke er marinert i mediene, akademia eller den pill råtne politikken. En snekker kneler ikke for BLM. Selv ikke om han tror Harris vil bli en bedre president enn Trump.

I overskriften erklærer Deacon : Det er på tide å innrømme det: Black Lives Matter-hysteriet gjorde oss alle til latter.

Jeg må protestere. Det var mange, trolig et solid flertall av vanlige folk, som ikke lot seg smitte av BLM-ideenes hysteri. Merkelig nok er dette ofte de samme som heller ikke får panikk av klimaendringer eller er så veldig opptatt av LHBTQ2S-marinaden.

Det er fortsatt lov å tenke selv, så lenge det varer.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.