To menn og en kvinne ble onsdag eftermiddag skutt og drept i en frisersalong i Lisboa. 

Almindelig narkotikabruker

Fem barn ble faderløse da Carlos Pina (43), eier av frisersalongen «Granda Pente», ble skutt til døde efter å ha nektet å klippe håret av en ifølge vidner, «almindelig, regelmessig narkotikabruker». 

Mannen som på Twitter/X blir omtalt som «sigøyner», ble avvist på grunn av at frisøren var i ferd med å stenge for lunsj – hvilket er normal praksis i Portugal. Han forlot da frisersalongen, gikk til bilen sin og hentet et skytevåpen. Med det skjøt han frisøren som er av kolonial avstamning, i hodet. 

Tre på rømmen

Da han igjen forlot salongen skjøt han på fortauet utenfor et par i 30-årene som skal ha vært kunder i salongen. Kvinnen, brasilianske Fernanda Júlia, var gravid og barnet lot seg ikke redde.

Drapene virker ikke å ha vært planlagt. Den mistenkte drapsmannen er 30 år gammel, klient i frisersalongen og bosatt i nabolaget. Han flyktet sammen med en annen person i bil. Politiet hevder at tre mistenkte er på rømmen, men de har så langt få detaljer å by på.

Blant de tryggeste land i verden

Denne type henrettelseslignende drap er en sjeldenhet i Portugal. Landet regnes som et av de tryggeste i verden, men voldskriminaliteten har økt i det siste, ifølge Reuters:

– Portugal er det syvende fredeligste land i verden, ifølge Global Peace Index. Men den siste nasjonale sikkerhetsrapporten viser at voldskriminaliteten økte med 5,6 prosent i 2023 fra 2022-nivået og mer enn en tredjedel av tilfellene er registrert i storbyen Lisboa.

Nu også i Portugal: 12-åring i skudd­sikker vest stakk seks med­elever med kniv

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag!
Kjøp eboken her.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!
Kjøp eboken her.

Usensurerte nyheter.
Abonnér på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.