Federal Emergency Management Agency (FEMA) har brukt mer enn 600 millioner dollar på illegale migranter i regnskapsåret 2024.

Nå har byrået ifølge innenriksminister Alejandro Mayorkas ikke nok midler igjen til å klare seg gjennom resten av orkansesongen.

«Byrået blir strukket mens det samarbeider med delstater for å vurdere skadene etter orkanen Helene og leverer måltider, vann, generatorer og andre kritiske forsyninger,» rapporterte Associated Press.

Orkanen Helene gikk i land i Florida sist torsdag, og pløyde deretter gjennom Georgia, Carolinas, Tennessee og Virginia, hvor den oversvømte byer og drepte mer enn 160 mennesker, skrev American Greatness i går.

Men dødstallene stiger, og har nettopp passert 200 døde.

De omkomne fordeler seg på seks forskjellige delstater, inkludert South Carolina, Florida, Tennessee og Virginia, samt nevnte Georgia og North Carolina.

North og South Carolina er de to hardest rammede delstatene. I førstnevnte er 98 omkommet, mens i sistnevnte er 39 bekreftet døde. (NTP-AP)

Over 150.000 husholdninger har bedt om hjelp fra FEMA, og tallet er stigende. Det ventes også flere orkaner som vil føre til mer skade og flere døde amerikanske borgere.

«Lokalsamfunn ble utslettet fra kartet», sa North Carolinas guvernør, Roy Cooper, på en pressekonferanse tirsdag.

Men innenriksminister Alejandro Mayorka må innrømme at FEMA mangler midler.

«Vi dekker de umiddelbare behovene med de pengene vi har. Vi forventer at en ny orkan vil slå til,» sa Mayorkas.

«FEMA har ikke nok midler til å klare seg gjennom sesongen.»

En av de «umiddelbare behovene» FEMA har brukt over 600 millioner dollar på, er altså bistand til de utallige illegale migrantene som strømmer inn over den åpne grensen i sør.

I tillegg har USA brukt mer enn 174 milliarder dollar i amerikanske skattepenger for å hjelpe Ukraina.

Mayorkas kom med sine kommentarer samtidig som Joe Biden og Kamala Harris omsider reiste til sørøstkysten for å la seg avbilde av pressen midt i ødeleggelsene etter stormen.

Ifølge den uavhengige journalisten Breanna Morello nekter Biden-Harris-regimet og North Carolinas guvernør Roy Cooper (D) å sende ut søk- og redningsmannskaper for å hjelpe amerikanere som er fanget etter orkanen Helene.

«Disse teamene har vært i området siden søndag, MEN har ikke fått tillatelse til å redde noen», rapporterte Morello på X onsdag.

Redningsteamene hevder de trenger autorasjon gjennom Tittel 10, som i United States Code dekker roller, oppdrag og organisering av USAs væpnede styrker, og danner det juridiske grunnlaget for forsvarsdepartementet.

Men av en eller annen grunn kommer ikke en slik autorisasjon, ifølge Morello.

Mens byråkratiet somler, så øker faren for at flere amerikanere dør.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.