Ved tretiden natt til søndag skal en innvandrer i slutten av 20-årene ha dradd en kvinne inn i en bil og voldtatt henne på Nygårdshøyden i Bergen.

– Han kom til Norge i relativt nyere tid, svarer politiadvokat Marcus Monsen på spørsmål fra Bergens Tidende om siktede er en kjenning av politiet.

Mannen er siktet for voldtekt etter straffeloven § 291 og varetektsfengslet. Strafferammen er ti år.

Området der overgrepet ble meldt ligger i studentstrøket i Bergen, langs ryggen av en kolle der Universitetet i Bergen eier mange ulike bygninger. Svært mange av leilighetene i området er leid ut til studenter.

Området ligger også nær Nygårdsparken, der fotballspilleren Hamse Ali etter en fest på byen helgen før skal ha blitt sparket og slått og utsatt for rasistisk munnbruk av en gruppe på seks menn med norsk utseende. I den saken er det ingen mistenkte.

Den voldtektssiktede mannen meldte seg selv for politiet søndag ettermiddag, etter at politiet hadde vært i kontakt med huseieren på stedet der han bor.

Kvinnen skal ha gått alene i gaten da hun ble angrepet. Det er ikke noe kjent forhold mellom mannen og kvinnen fra tidligere.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.