Det ble en saklig og veldig god debatt da de to visepresidentene møtte hverandre.

Det hele startet med et hjertelig håndtrykk mellom J.D. Vance og Tim Walz, etterfulgt av en respektfull debatt.

Tim Walz gjorde en god figur, langt bedre enn hva Kamala Harris gjorde under sin debatt mot Donald Trump, men det var allikevel en sylskarp, høflig og kunnskapsrik J.D. Vance som vant debatten.

Demokratenes visepresidentkandidat Tim Walz og Republikanernes presidentkandidat J.D. Vance var innom de fleste temaer som berører folk og som er av størst interesse for de fleste.

Omstendighetene rundt den kontroversielle uttalelsen fra J.D. Vance som Donald Trump brukte i sin debatt, om at migranter fra Haiti spiser katter og hunder i den lille byen Springfield i Illinois, ble briljant taklet av visepresidentkandidaten da han sa at dette dreier seg om overfylte skoler, sykehus og økende huspriser på grunn av all ulovlig innvandring som Biden og Harris har tillatt.

Tim Walz forsøkte på sin side å si at det er mer snakk om spekulanter som kjøper opp eiendommer for å selge eller leie ut til blodpriser, men det utsagnet understreket jo bare J.D. Vances poeng om at mange amerikanske små byer og forsteder opplever et voldsomt press på grunn av all ulovlig innvandring.

De to visepresidentkandidatenes høflighet ble ikke delt av CBS’ programledere, som brøt inn og sa at haitierne i Springfield er der på lovlig vis. Vance avviste det og sa:

– Ettersom dere faktasjekker meg, så ønsker jeg å vise til hvordan det ligger an.

Få sekunder senere skrudde CBS av mikrofonen til både Vance og Walz, og begrunnet det med at det var mange andre temaer som også skulle tas opp under debatten.

J.D. Vance brukte også den massive illegale innvandringen til USA under Joe Biden som et poeng i debatten om våpentillatelser. Han sa at mexicanske karteller smugler inn illegale innvandrere som er i besittelse av ulovlige våpen.

Walz ble litt tam her, men viste til hvorfor USA må ha skoler hvor folk er bevæpnet til tennene for i hindre skoleskytinger, mens land som Finland ikke har problemer med dette.

Demokratenes visepresidentkandidat er selv våpeneier og var ikke like kompromissløs som Kamala Harris er på dette området.

J.D. Vance gikk så til angrep på Kamala Harris’ løfter om økonomisk støtte til både huskjøpere og små bedrifter. Han sa at det amerikanske folk må huske at Harris ikke er noen nykommer i det politiske landskapet og har sittet som visepresident under Joe Biden hele denne tiden.

– Hvis hun virkelig ønsket å gjøre en forandring, hvorfor har hun da ikke allerede gjort det? spurte Vance.

Også når det gjaldt helseforsikring og amerikansk familiepolitikk var Vance klart best. Han var faktisk så bra at Walz bare kunne nikke bekreftende til det Donald Trumps visepresidentkandidat sa.

J.D. Vance og Tim Walz tok begge selvkritikk da de ble konfrontert med tidligere uttalelser.

– Jeg tok feil om Donald Trump, sa Vance.

– Jeg har ikke vært perfekt, og noen ganger er jeg en dumskalle, sa Walz.

De to var i det hele enige om en god del, og definitivt mer enn hva Trump og Harris var under deres debatt. Det beste var den sindige tonen begge hadde, den respektfulle tilnærmingen og ingen avbrytelser av hverandre i det hele tatt.

– Hvis Tim Walz og Kamala Harris vinner dette valget, vil jeg ta dem i hånda, be for dem og hjelpe dem på alle måter jeg kan, men dere må slutte å kalle Donald Trump og Republikanerne en trussel mot demokratiet, avsluttet J.D. Vance.

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.