IDF og Hizbollah melder om harde bakkekamper i Sør-Libanon, dagen etter at Israel kunngjorde at de invaderte.

Israel Defense Forces (IDF) offentliggjør nye bilder av 98. divisjon i Sør-Libanon, etter at de innledet en bakkeoperasjon der natt til mandag, ifølge Times of Israel.

Ifølge IDF skal den 22 år gamle kapteinen Eitan Itzhak Oster, som var spesialsoldat tilknyttet Egoz Unit (eller Sayeret Egoz), ha blitt drept i kampene. Han er den første israelske soldaten som mister livet etter invasjonen av Libanon.

Kaptein Eitan Itzhak Oster (22) mistet livet i kampene i Libanon. Foto: IDF

IDF sier at divisjonen har vært engasjert i nærkamper med Hizbollah-, i tillegg til å lede luftangrep mot bevæpnede menn og terrorgruppens stillinger.

I en nylig operasjon ødela divisjonens Egoz-kommando en Hizbollah-stilling, inkludert en rakettkaster og et lager med sprengstoff, ifølge IDF.

Israeli Air Force (IAF) har vært svært aktive, og skal ha rammet mer enn 150 Hizbollah-anlegg.

I en uttalelse sier Hizbollah at deres krigere er i sammenstøt med israelske styrker som er på vei inn i grensebyen Maroun Al-Ras.

En talsmann for Hizbollah sier at disse sammenstøtene med IDF i Sør-Libanon i dag er en del av «krigens første runde».

«Våre styrker og motstandskjempere er fullt forberedt på å konfrontere og motstå fienden,» sa Hizbollahs Mohammad Afif til reportere, ifølge BBC.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.