Hizbollah sier at de avfyrte raketter mot hovedkvarteret til etterretningsbyrået Mossad som svar på Israels bakkeinvasjon i Sør-Libanon.

To personer skal være skadet.

Dette er andre gangen Hizbollah angriper Mossads hovedkvarter på under en uke. 25. september var den første gangen terrorgruppa klarte å nå Tel Aviv med raketter.

Det skal ha vært missiler av typen Fadi-4 som ble brukt i dagens angrep.

Tyrkia har fordømt invasjonen av Libanon, som de mener er et «ulovlig invasjonsforsøk» og krever at Israel Defense Forces (IDF) iverksetter tilbaketrekning av sine tropper, skriver Times of Israel.

Også FNs fredsbevarende styrker (UNIFIL) kommer med kritikk av angrepet. I en uttalelse sier UNIFIL at deres styrker vil forbli i Libanon.

«Enhver kryssing inn i Libanon er et brudd på libanesisk suverenitet og territoriell integritet, og et brudd på (FNs sikkerhetsråds) resolusjon 1701», sier UNIFIL.

Israels operasjon antas å ha som mål å presse Hizbollah nordover i tråd med FNs sikkerhetsråds resolusjon 1701, som krever at den libanesiske hæren og UNIFIL skal være de eneste væpnede styrkene sør for Litani-elven.

Det meldes at «intense kamper» raser mellom Israel og Hizbollah etter at IDF iverksatte «begrensede, målrettede» angrep i Sør-Libanon i løpet av natten, skriver The Telegraph.

Det meldes også at fire spesialsoldater er såret i kamper på Vestbredden/Judea og Samaria. En soldat fra spesialstyrkene ble alvorlig såret under sammenstøt på Vestbredden i natt, opplyser IDF. Tre andre soldater fra kommandoenheten Duvdevan ble moderat skadet under en skuddveksling i Balata flyktningleir ved Nablus.

Spesialsoldatene hadde som oppdrag å arrestere en person i en bygning i leiren, men ble beskutt fra innsiden. En av skytterne ble drept av Duvdevan-enheten, og en annen ble såret, ifølge Times of Israel.

Samtidig trappes kampene på Gaza-stripen opp. IDF sier de har angrepet kommandosentre i Nuseirat som blir brukt av Hamas.

Utenriksminister Espen Barth Eide kalte inn til pressetreff kl. 12.30 i dag. Tema var situasjonen i Libanon. Eide beskrev situasjonen som «ekstremt alvorlig» og peker på risikoen for en ny alvorlig flyktningkrise.

– Det har vært et veldig hektisk diplomati, der USA, Frankrike og Qatar og mange andre land har forsøkt å motvirke at dette skulle gå til en landinvasjon, sier Eide.

Eide sier samtidig at det er flere signaler som tyder på at Iran ikke ønsker å involvere seg.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp e-boken her.

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.