IDF hevder å ha gjennomført 70 hemmelige operasjoner med spesialsoldater i Sør-Libanon de siste månedene.

IDF sier at noen av operasjonene varte i to til tre dager. De hevder at IDF-soldatene til sammen har tilbrakt mer enn 200 netter i fiendtlig terreng de siste månedene.

Det er en ydmykelse av ypperste klasse at israelske soldater har kunnet operere så fritt i Sør-Libanon, skriver Berlingske.

En viktig del av operasjonene har ifølge IDF vært å bevege seg rundt i Hizbollahs tunneler og beslaglegge våpen.

Berlingske viser en video av en slik operasjon.

Israelske spesialsoldater i en tunell i Sør-Libanon. Stillbilde video/ IDF

IDF hevder at Hizbollah har samlet store mengder våpen ved grensen mot Israel, og at de planla et terrorangrep lignende det Hamas gjennomførte 7. oktober.

Forsvarsminister Yoav Gallant sa at Israel «eliminerer Hizbollah i Sør-Libanon» da han så på våpen erobret av IDF-styrker som opererte i det skjulte over grensen for flere dager siden, avslører forsvarsdepartementet, skriver Times of Israel.

«Vi utvider IDF-operasjonen i Sør-Libanon,» sa Gallant, i god tid før 98. divisjon gikk inn i Libanon i går kveld.

Alt dere ser her – våpen, raketter, sprengstoff, raketter, dette er ting som IDF har funnet, der Radwan-styrken planla å angripe israelske borgere, drepe dem og kidnappe dem.»

«Vi eliminerer Hizbollah-organisasjonen i Sør-Libanon og kutter av dens arm, Radwan-styrken, langs hele kontaktlinjen», fortsatte Gallant.

«Det vi gjør her, er et uttrykk for betydningen av å få innbyggerne i nord trygt tilbake til hjemmene sine. Vi endrer sikkerhetssituasjonen fra begynnelse til slutt.»

Samtidig erklærer IDF at de kaller inn ytterlig fire brigader av reservister, i tillegg til de fem reservebrigadene som allerede er mobilisert.

IDF sier at de så å si ikke møter motstand fra Hizbollah i Sør-Libanon.

USA skal ha advart om at Iran planlegger å angripe Israel med ballistiske missiler, ifølge IDFs talsmann viseadmiral Daniel Hagari. Det hvite hus sier at angrepet skal være «nært forestående».

«Et direkte militært angrep fra Iran mot Israel vil få alvorlige konsekvenser for Iran», sier en kilde ifølge Berlingske.

Det utføres nye luftangrep mot Beirut, men detaljene er ikke kjent.

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.