Myndighetene i Arizona innrømmer at det er kommet frem at minst 218.000 velgere ikke har dokumentert at de er amerikanske borgere. Etter loven skulle de ikke ha lov til å stemme ved delstatsvalg, men guvernøren lar dem likevel stemme.

Anklagene om valgfusk har vært vedvarende i Arizona siden 2020 og myndighetene frykter at Trump-leiren vil få vann på mølla. Det er bare 4.1 million velgere i Arizona.

Det var Washington Post som avslørte at det befant seg hundretusenvis av usikre velgere i Arizona. Avisen lekket en telefonsamtale mellom guvernør Katie Hobbs, riksadvokat Kris Mayes og øverste politiske ansvarlige, Adrian Fontes.

En feil i dokumentasjonen av statsborgerskapet til velgere i Arizona anslås nå å berøre så mange som 218 000 personer – mer enn dobbelt så mange som delstatens valgfunksjonærer opprinnelig sa etter å ha oppdaget feilen denne måneden.

Arizona statssekretær Adrian Fontes (D) kunngjorde det nye antallet mandag og sa at problemet påvirker flere republikanere enn demokrater eller uavhengige. Statlige valgfunksjonærer har tidligere sagt at antallet berørte velgere kan endre seg etter hvert som de undersøker omfanget av det 20 år gamle problemet som begynte som en del av et forsøk på å implementere en republikansk-ledet delstatslov som skulle forhindre sjeldne tilfeller av stemmegivning av ikke-borgere.

https://www.washingtonpost.com/politics/2024/09/30/adrian-fontes-arizona-noncitizen-voters/

Saken er komplisert og viser hvordan den Demokratiske administrasjonen har viklet seg inn i en labyrint de ikke vet hvordan de skal komme ut av.

Ved valget i 2020 streiket 60 prosent av stemmemaskinene i det største fylket, Mericopa county, hvor det bor mange Republikanere. Trump-velgerne trodde ikke noe på at Dominion-maskinene plutselig streiket. De har ført rettssaker i lang tid som Demokratene har forsvart seg mot.

Mistroen til at illegale skal stemme og avgjøre dette valget er stor.

Det er innført krav om ID ved presidentvalg. Men man oppdaget at de som hadde førerkort fra før 1996 ikke hadde trengt legge frem dokumentasjon på statsborgerskap. Skulle de erklæres ugyldige? Det turde man ikke da det gjelder eldre mennesker. De får altså stemme ved presidentvalget.

Men selve ordningen – udokumentert ID – setter søkelyset mot noe MAGA-folket har klaget over: Demokratene gir ut førerkort som så godtas som ID ved valg, en måte å omgå kravet om statsborgerskap på. Hensikten med ID var at bare amerikanere skal kunne stemme, men Demokratene omgår det systematisk.

Det vil heller ikke Washington Post innrømme og skriver at dette er sjelden og udokumentert.

«Når dette blir offentliggjort, kommer det til å få alle konspirasjonsteoretikerne på kloden – i hele verden – til å komme tilbake for å granske de tre siste valgene på nytt, i hvert fall i Arizona,» sa Hobbs. «Og det kommer til å bekrefte alle teoriene deres om ulovlig stemmegivning i valgene våre, selv om vi alle vet at det ikke er sant.»

Fontes, som ledet det meste av samtalen, oppsummerte problemstillingen deres: «De kommer til å banke oss opp uansett hva vi gjør, uansett hva vi sier.»

En talsperson for Fontes understreket lørdag at det er «forsvinnende sjelden» at ikke-borgere stemmer, til tross for påstander fra interessegrupper og personer som er på linje med tidligere president Donald Trump.

Det er bare det at «oppdagelsen» av 218.000 udokumenterte velgere styrker mistanken om at noe er fundamentalt galt i Arizona og det kommer til å henge over avviklingen også av dette valget 5. november.

https://www.washingtonpost.com/politics/2024/09/28/arizona-noncitizens-hobbs-fontes-mayes/

 

HUGE: Leaked Conversation Between Arizona’s Democrat Gov, Attorney General, and Secretary of State Reveals Attempt to Cover Up 98,000 Voter Registration Glitch – Officials Worried About Calls for New 2020 and 2022 Elections

 

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.