FNs sikkerhetsråd er innkalt til møte etter at Israel informerte USA om at en bakkeinvasjon av Libanon er nært forestående.

Dette melder både Times of Israel og Jerusalem Post.

Det skal være snakk om en begrenset aksjon, rettet mot Hizbollahs infrastruktur nær grensen. Dette vil trolig innebære våpenlagre og tuneller.

– Vi har hatt samtaler med dem om disse operasjonene, men tidspunktet, formålet og tempoet for dem vil jeg la dem snakke om, sier Matthew Miller, talsmann for USAs utenriksdepartement.

Miller understreker også at Israel har rett til å forsvare seg mot Hizbollah, og at det innebærer å gå etter terrorgruppens infrastruktur i Libanon.

Ifølge Jerusalem Post kan en slik operasjon starte umiddelbart etter at regjeringens sikkerhetskabinett gir sin godkjennelse. De startet sitt møte 19.30. Etter omfattende angrep i Beirut og Libanon mener Israel Defense Forces (IDF) at Hizbollah er enda mer skadet enn forventet.

IDF har innført en lukket militær sone i området rundt de nordlige grensebyene Metula, Misgav Am og Kfar Giladi.

IDF har innført en lukket militær sone nord i Israel. Foto: IDF

Det er ikke et mål for operasjonen at israelske styrker skal bli værende i områdene lenge. Men Washington mener at selv en begrenset operasjon kan utløse en større regional krig.

USAs president Joe Biden og en rekke amerikanske tjenestemenn har advart om en nært forestående israelsk invasjon av Sør-Libanon, som muligens skal starte senere mandag.

Kjøp Jean Amérys bok!

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.