Benjamin Netanyahus tidligere rival, lederen for det opposisjonelle høyrepartiet Nytt håp, går inn i den israelske statsministerens koalisjonsregjering.

Saar sier han vil slutte seg til Netanyahus regjering som minister uten portefølje. Samtidig får han en plass i det såkalte krigskabinettet som ble opprettet etter at krigen mot Hamas på Gazastripen brøt ut 7. oktober i fjor.

Nyheten ventes å styrke Netanyahu politisk. Netanyahus regjeringskoalisjon har et syltynt flertall i nasjonalforsamlingen Knesset. Blant koalisjonspartnerne er ytterliggående partier som gjentatte ganger har truet med å forlate regjeringen dersom Netanyahu går med på en våpenhvile med palestinske Hamas. (NTB)

Netanyahu takker Sa’ar for å ha respondert positivt på hans tilbud om å vende tilbake til regjeringskoalisjonen, og roser ham for hans «brede visjon og hans evne til å tilby kreative løsninger på kompliserte problemer», ifølge Times of Israel.

«Det er ingen hemmelighet at vi har vært uenige tidligere,» sier Netanyahu om Sa’ar, »men siden 7. oktober har vi lagt alt nag fra fortiden bak oss.»

Sa’ar sier på sin side at hans beslutning om å gå inn i regjeringen igjen, til tross for at partiet hans trakk seg fra nødkoalisjonen i mars, kommer midt i «vanskelige og utfordrende dager».

«Det er viktig å styrke Israel, landets regjering og dets enhet og samhold,» sier han. «Derfor etterkom jeg statsminister Netanyahus forespørsel om å bli med i regjeringen og bidra til dens arbeid i beslutningsfora med min erfaring og mine evner. Dette er det patriotiske og riktige å gjøre nå.»

Det ser ut til at Israel står sammen i den vanskelige tiden, selv om NTB og andre norske medier fokuserer på demonstrasjoner som ikke har støtte blant et flertall av israelere.

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.