Israel lar ikke avstander avskrekke og søndag slo et titalls fly til mot houthiene som befinner seg 180 mil unna. Angrepet var en gjengjeldelse for at houthiene forsøkte å treffe flyet til Netanyahu med en rakett.

Ifølge den nye diplomatiske doktrinen skal man snu det andre kinnet til, men USA har ikke kommet særlig langt med den fremgangsmåten. Til tross for et antall bombeangrep fortsetter angrepene på skipstrafikken og amerikanske soldater.

Men Israel synes det nå var på tide å lære houthiene en lekse.

IDF slo til mot Jemens houthier med det kraftigste motangrepet mot dem i krigen på søndag, som til og med overgikk det massive angrepet på Hodeidah i juli, fortalte kilder til Jerusalem Post, og IDF bekreftet kort tid etterpå.

Flere titalls israelske fly deltok i operasjonen, som rammet 1800 kilometer fra israelsk territorium, etter at houthiene hadde avfyrt tre ballistiske missiler mot Tel Aviv og sentrale deler av Israel de siste ukene, inkludert en på lørdag.

Målene inkluderte kraftverk og en havn som brukes til å importere olje, som houthiene brukte til å overføre iranske våpen til regionen, i tillegg til militære forsyninger og olje, rapporterte IDF.

Ifølge den Hizbollah-tilknyttede avisen Al Mayadeen, som er bekreftet av IDF, var målene for angrepene oljereserver i Ras Issa og havnen i Hodeidah.

Israel stiller USA i forlegenhet. Biden har ikke klart å stanse angrepene.

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.