En mann i 20-årene er siktet for drapsforsøk i Sandnes. Fornærmede er en mann i 30-årene. Han er innlagt på sykehus med ukjent skadeomfang.

Offeret skal dog ha vært i stand til å avgi forklaring, sier politiet.

Politiet fikk melding 06.41 lørdag om at en voldshendelse på en adresse i Sandnes sentrum.

Politiet rykket raskt ut, og fikk kontroll på en mistenkt, skriver politiet i en pressemelding.

– Det er for tidlig å gå inn på foranledning og hendelsesforløp på dette stadiet av etterforskningen, sier politiadvokat Sveinung Andersen.

Det som av politiet beskrives som et drapsforsøk skal ha skjedd på hjemmeadressen til 20-åringen som er siktet.

Den siktede er også avhørt, ifølge politiadvokat Sveinung Andersen.

– Han har gitt en innledende forklaring, men vi ønsker ikke å gå inn på hva han har sagt i avhør. Det vil bli aktuelt med ytterligere avhør av ham. Han har foreløpig ikke tatt stilling til siktelsen, opplyser Sveinung Andersen ifølge Stavanger Aftenblad.

Den siktede mannen vil bli fremstilt for varetekt i Sør-Rogaland tingrett søndag 09.00, og politiet vil begjære varetektsfengsling i fire uker. De ønsker ikke å opplyse om våpen ble brukt, eller om det var rus involvert.

Karianne Kroken Sævereide er forsvarer for den siktede, og sier at avhøret ble avgrutt.

– Det var på grunn av hans helsetilstand. Et nytt avhør vil bli forsøkt avholdt så fort det er forsvarlig, og han er i stand til de, sier Sævereide.

Les også:

Volden i Sandnes-skolen vokser og vokser

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!   Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.