Røyk stiger opp fra sørlige forsteder til Beirut etter israelske luftangrep den 28. september 2024. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB.

Det israelske flyvåpenet (IAF) har i løpet av natten og morgentimene lørdag fortsatt å angripe Hizbollah-mål i Libanon, ikke bare i Beirut, men også i Bekaa-dalen.

Ifølge en rapport fra det israelske forsvaret (IDF) var luftangrepene, som hadde til hensikt å svekke Hizbollah, rettet mot våpenlagre, utskytningsramper for raketter og droner samt annen terrorinfrastruktur, melder Jerusalem Post.

Ifølge en senere IDF-rapport har IAF operert i Libanon i over to timer, rettet mot Hizbollahs terroranlegg dypt inne på libanesisk territorium og i den sørlige delen av landet. Det rapporteres at dusinvis av anlegg som brukes som en del av organisasjonens terrornettverk i Bekaa-dalen, ble ødelagt.

Israelske medier melder lørdag morgen at IDFs oppfølgingsangrep mot Beirut-forstaden Dahiya har eliminert ledelsen for en Hizbollah-missilenhet, muligens også en leder tilhørende den iranske revolusjonsgarden.

Det israelske militæret opplyste at sjefen for Hizbollahs missilenhet, Muhammad Ali Ismail, og hans stedfortreder, Hossein Ahmed Ismail, var blitt drept i Sør-Libanon.

Ali Ismail var ansvarlig for mange angrep mot Israel, blant annet avfyringen av raketter mot sentrum av landet den 25. september, ifølge Walla.

IDF-angrepene var også rettet mot Hizbollahs våpendepoter og produksjonsanlegg i Beirut. IDF hadde bare noen timer i forveien advart innbyggerne i disse bydelene om at de måtte evakuere umiddelbart.

Samtidig er mer enn 15 raketter og droner blitt avfyrt mot Israel fra Libanon, men det er ikke meldt om personskader.

En høytstående israelsk tjenestemann sier anonymt til Jerusalem Post at det forhåpentligvis ikke blir nødvendig å gå til bakkeinvasjon av Libanon. Den samme kilden sier at det er for tidlig å fastslå om angrepene mot Hizbollah har rammet lederen Hassan Nasrallah.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.