Israel hacket kontrolltårnet på Beirut internasjonale lufthavn og varslet at de ikke ville tillate landing av et cargofly fra Qasem Air, flight nr. QFZ9964 i Beirut. Mens flyet var i luften grep libanesiske myndigheter inn og beordret det til å snu for å unngå å bli skutt ned.

U-sving over Syria

Flysporing viser at et fly tilknyttet Den islamske revolusjonsgarde (IRGC) gjorde en u-sving over Syria. Det er uklart om dette er flyet som ble advart mot å lande i Beirut, men IRGC har i årevis sendt våpen og ammunisjon til Hizbollah med fly. 

Fredag kveld varslet Israel Defense Forces (IDF) at de vil skyte ned fly som bringer våpenforsyninger til Hizbollah.

Flyvninger «innstilt inntil videre»

Lørdag kunngjorde Den islamske republikk at alle Iran Airs flyvninger til Beiruts Rafic Hariri internasjonale lufthavn er «innstilt inntil videre», forteller The Telegraph.

Reuters som først rapporterte u-svingen, siterte en kilde fra libanesiske luftfartsmyndigheter som sa at Israel «truet med å bruke makt», og at «departementet prioriterer menneskeliv».

Også iranske militære rådgivere flyr regelmessig mellom Teheran og Beirut. 

Slutten på Nasrallah: En av verdens verste terrorister er død

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag!
Kjøp eboken her.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!
Kjøp eboken her.

Usensurerte nyheter.
Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.