IDF gjennomfører et større angrep mot Hizbollahs hovedkvarter i Beirut. Mange tror at Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah var hovedmålet.

Det er uvisst om Nasrallah er rammet av angrepet. Kilder fra Hizbollah sier han «har det fint».

Statsminister Benjamin Netanyahu er på vei hjem til Israel, etter å ha holdt en sterk tale foran FNs hovedforsamling. Den israelske statsministeren skal ha advart Iran, og sa i sin tale i FN at og lovet å fortsette å slå til mot Hizbollah.

Hizbollah er jo Irans proxy-krigere, så kanskje det Netanyahu «hvis dere angriper oss, så vil vi angripe dere».  Dette kan tolkes som at han sier at Iran ikke er noe mål for Israel før Iran slår til først.

Iran har tidligere antydet at de vil holde seg på sidelinjen, men alle forstår at de leverer våpen til sine allierte, som Hamas, Hizbollah og Houthiene med flere.

Man kan se gjentatte eksplosjoner og store røykskyer som stiger mot himmelen.

Fire boligblokker skal ha blitt helt eller delvis ødelagt, ifølge Hizbollahs TV-stasjon Al-Manar. Andre kilder sier seks bygninger er ødelagt.

Israels forsvarssjef Herzi Halevi sier at hans tropper er i «høyeste beredskap». Dette kan være et tegn på at en bakkeinvasjon er nært forestående.

Ren spekulasjon fra min side: Det skjer neppe før Netanyahu er trygt tilbake i Israel. Dette kan dog være starten, for alle bakkeangrep starter med angrep ovenfra, artilleri, bomber, jagerfly og missiler.

IDF kom også med et kort klipp hvor de forklarer hva som er skjedd, og hvorfor det er skjedd.

Alt er nokså uklart nå, så Document skal forsøke å følge saken utover kvelden.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.