Eric Adams er tiltalt for korrupsjon i fem punkter. Adams avviser blankt anklagene som grunnløse og nekter å gå av. Noen mener at den virkelige grunnen til tiltalen er at han har gått hardt ut mot horder av illegale som har veltet inn og tapper byen for ressurser.

Adams er tiltalt på fem punkter, blant annet for å ha mottatt ulovlige valgkampbidrag og bestikkelser.

Påtalemyndigheten sier at Adams takket ja til blant annet en luksusreise betalt av rike utenlandske forretningsfolk. En tyrkisk diplomat skal ha prøvd å skaffe seg innflytelse over Adams ved å få ham til å skaffe godkjenning av brannforskrifter ved et nytt konsulat i New York.

Ifølge tiltalen skjulte Adams reiser han hadde fått fra selvangivelser, og han beordret andre til å lage papirspor for å få det til å se ut som om det var Adams selv som hadde betalt dem.

Biden-administrasjonen har politisert rettsvesenet mot Trump. Nå kan det være at også motstandere i egen leir blir underkastet samme behandling.

Metodene er de samme som ble brukt mot Trump: En flokk FBI-agenter raider kontorene for å hente en mobiltelefon.

– De sender et tosifret antall agenter for å hente en telefon når vi med glede kunne ha levert den inn selv, sier borgermesterens advokat Alex Spiro.

Adams har vært meget klar på sin uskyld.

Adams’ telefoner og et nettbrett ble i november i fjor beslaglagt av FBI, og boligen til en av hans viktigste økonomiske bidragsytere ble gjennomsøkt.

Adams har hele tiden avvist å ha gjort noe galt.

Onsdag kveld sa Adams at en eventuell tiltale vil være «fullstendig grunnløs, basert på løgner», og at han ikke ville trekke seg hvis han ble tiltalt.

Hvis Adams klarer å tilbakevise anklagene, kan det få konsekvenser for justisdepartementet og justisminister Merrick Garland.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.