Christian Brueckner, den hovedmistenkte i saken om Madeleine McCanns forsvinning, skal ha fortalt sin cellekamerat Laurentiu Codin om forbrytelsen.

Fant ikke penger, men en liten jente

Brueckner delte celle med Codin i et tysk fengsel og skal ha fortalt at han hadde bortført en ung jente i Algarve. 

Han hadde kommet seg inn gjennom et vindu i et hus i Praia da Luz, ifølge Codins vidnemål, men istedenfor penger fant han en liten jente og henne tok han med seg.

Har kidnappet andre, men ikke drept

Brueckner skal overfor Codin ha hevdet å ha flyktet fra åstedet på grunn av at det to timer efteret han tok barnet, «var politi og hunder overalt». Han skal også ha innrømmet å ha «kidnappet andre kvinner og hatt et forhold til dem, men ikke drept dem».

Codins forklaring har enda en gang løftet Brueckner som hovedmistenkt i Madeleine McCanns forsvinning.

Uskyldig som få

Brueckner er i tillegg tiltalt for voldtekten av en irsk kvinne i Praia da Rocha i 2004, for å ha blottet seg for en tysk jente på en strand i 2007 og for en 11 år gammel jente i 2017. 

Ifølge forsvareren er «disse påstandene helt nye og motsier hverandre».

I juni 2020 ble Brueckner utpekt av tysk politi som hovedmistenkt for bortføringen av Madeleine som 3. mai 2007 forsvant fra ferieleiligheten familien leide på Algarve-kysten i Portugal 2007. Han har lenge benektet enhver innblanding i saken.

Foreldrene mistenkt

Politiet arbeidet i en periode utfra en teori om at moren, Kate McCann, drepte datteren født 12. mai 2003, og prøvde å dekke over det ved å iscenesette kidnapping. Moren fikk 7. september 2007 status som siktet. Begge foreldrene ble mistenkt efter at media påsto at det var funnet DNA i en leiebil Kate og faren Gerry McCann leide 25 dager efterat Madeleine forsvant. Madeleines foreldre ble fjernet fra listen over mistenkte i juli 2008 og politiet ba dem om unnskyldning for måten de hadde efterforsket saken på.

Over tid har flere unge kvinner hevdet å være Madeleine McCann, men ikke i noe tilfelle er det blitt bekreftet.

Illusjoner om portugisisk politi

Document har publisert en rekke artikler om Madeleine-saken – forsvinningssaken som gjorde slutt på at portugisiske barn fikk gå alene til skolen.

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag!
Kjøp eboken her.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!
Kjøp eboken her.

Usensurerte nyheter.
Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.