For nesten 30 år siden tronet Petter Olsen øverst på listen over Norges 400 rikeste sammen med sin nær 20 år eldre bror Fred.

I år er rederarvingen helt ute av det gode selskap og Oslo tingrett har slått ham personlig konkurs, skriver Finansavisen.

I nesten ett år har Olsen kjempet for å få sine finanser lappet sammen på kreditorenes nåde etter rekonstruksjonsloven. Samlede krav var på nesten 780 millioner kroner.

Det var Skatteetaten, gjennom sitt krav på 236 millioner, som satte ned foten for rekonstruksjonen og slo den 76 år gamle rederarvingen konkurs.

– Konkursen omfatter næringsvirksomheten og ham personlig, sier advokat i Wikborg Rein, Leif Petter Madsen til Kapital.

Ifølge Madsen vil konkursbehandling bestå i at det blant annet gjennomføres salg av Olsens kunst og hans livsverk Ramme Gård og hjem i Bærum – prakteiendommen «Langveis» på 64 mål på Gjettum.

– Nå gjenstår å se om avtalen lar seg gjennomføre når det nå er åpnet konkurs, han håper det, sier Madsen.

En anonym kilde skal ha sagt følgende om Petter Olsen:

– Petter er en drømmer, rett og slett verdensfjern. Det har felt ham. Han omfavnet tidlig miljøsaken – det er dyrt – og har vist sin manglende forretningsmessige dømmekraft ved å bruke 1,2 milliarder på Ramme Gård.

I monetære termer nådde Petter Halfdan Rudolf Fredrik Olsen, som er hans fulle navn, toppen i 2007.

Den gang var han vurdert til 5,1 milliarder kroner, hvilket holdt til en 27. plass på Kapitals rike-liste.

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!   Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.