Federal Communication Commission (FCC) besluttet fredag i all stillhet å utsette utbyggingen av internett i distriktene, skriver New York Post. FCC vedtar og håndhever lover, og fører tilsyn med all slags kommunikasjon i USA.

Brendan Carr har karakterisert avgjørelsen som det verste misbruket av byråprosessen han har sett i løpet av de tolv årene han har har jobbet i FCC.

Charlie Ergen, styreleder i Dish Network og mangeårig demokratisk donor, fikk i forrige uke opptil tre år til på seg av FCC til å levere tjenester til de mest avsidesliggende lokalsamfunnene i USA – uten at hverken offentligheten eller interne FCC-tjenestemenn fikk komme med noen innspill.

Carr sier til The Post at han aldri hørt om at FCC har gitt slike lettelser uten noen prosess, uten innspill fra offentligheten og uten å varsle noen. Han beskylder demokratene i FCC-ledelsen for å inngå en hemmelig avtale på bakrommet – som holdt de republikanske medlemmene av rådet helt i mørket.

Onsdag ba Ergen FCC om å utsette en frist som krevde at Dishs satellittleverandør EchoStar skulle gi dekning til 75 % av USA innen juni 2025, til så langt frem som 2028.

Bare to dager senere godkjente FCC denne forespørselen uten å be om innspill fra offentligheten og uten noen avstemning i kommisjonen.

Amerikanere på bygda venter fortsatt på høyhastighetsnett

En analytiker for fagpublikasjonen Fierce Wireless kalte trekket muligens en hastighetsrekord for byrået når det gjelder å innvilge en forespørsel.

The Post har tidligere rapportert om Ergens spesialbehandling fra Justisdepartementet og hvordan hans politiske bidrag har blitt sett på som en måte å innynde seg hos høytstaaende tjenestemenn i administrasjonen.

I løpet av det siste året har Ergen og hans kone donert mer enn 200 000 dollar til Harris og Demokratenes nasjonale komité.

Tiltaket kommer bare to dager etter at FCC godkjente en kontroversiell avtale som fremskyndet milliardæren George Soros’ oppkjøp av radiostasjoner som når ut til mer enn 165 millioner amerikanere.

Mange anklager FCC for å ha et politisk motiv i begge avgjørelsene, noe Glenn Beck snakket om i går på sitt radioprogram. Programmet hans er på en av radiostasjonene Soros skal kjøpe.

Onsdag vedtok FCC en ordre om å godkjenne Soros’ kjøp av mer enn 200 radiostasjoner i 40 regioner bare uker før presidentvalget, sier kilder til The Post. Tre demokrater i FCC-ledelsen stemte for kjøpet, mens de to republikanerne stemte imot.

I henhold til FCCs regler skal ikke utenlandske selskapers eierskap i amerikanske radiostasjoner overstige 25 prosent. Soros ba FCC om å gjøre et unntak fra den vanlige vurderingsprosessen, ifølge offentlige dokumenter.

FCCs beslutning om å fremskynde avtalen er første gang i moderne historie at en slik avtale har blitt godkjent uten først å gå gjennom en tverretatlig prosess som vurderer risikoen for nasjonal sikkerhet og rettshåndhevelse i forbindelse med FCC-søknader og -lisenser. Denne prosessen tar vanligvis ett år eller mer.

Soros-gruppen sier at de vil komme tilbake til FCC på et tidspunkt i fremtiden for å kjøre den prosessen, skriver The Post.

Carr har tidligere sagt til The Post at FCC bør ikke lage en spesiell Soros-snarvei og de må kjøre sin fulle og normale vurderingsprosess.

Soros, 93, investerte 400 millioner dollar i Audacy i februar for å ta kontroll over nettverket, som inkluderer konservative programmer fra radioverter som Sean Hannity, Dana Loesch, Mark Levin, Glenn Beck og Erick Erickson.

Men deres innflytelse kan bli dempet når Soros tar over og gjennomfører sin agenda – slik det har skjedd med andre medieoppkjøp, skriver The Post.

En kilde med kjennskap til avtalen sa til The Post at ideen om at George Soros kjøper hundrevis av lokale radiostasjoner rett før et nasjonalt valg og vil fortsette å kringkaste Sean Hannity og andre konservative radioverter på Audacy, er ikke troverdig.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.