Keir Starmers popularitet er stadig synkende. De gjentatte truslene om at britene går tøffere økonomiske tider i møte og at det skal strammes inn overalt, har blitt selvoppfyllende: Britene blir redde for fremtiden og slutter å handle. Starmer vil kutte ned på den ekstra støtten som pensjonister får til husoppvarming om vinteren. De aller fattigste som kan få støtte, må nå fylle ut et skjema med hele 243 spørmål. Noen mente det var bedre å brenne skjemaet for å holde varmen.

Men det er også andre ting som gjør Starmer upopulær. Det viser seg at han er like dobbeltmoralsk som alle dem han anklaget da han var i opposisjon. Starmer har fått egen losje på Arsenal-fotballkamper – gratis. Og han fikk noen nye og rådyre briller og klær. Klær har også kona hans fått. De synes at det er naturlig å ta imot slike gaver som alle andre oppfatter som smøring.

Og han vil puben til livs. De vil krympe størrelsen på en pint med en tredjedel for at folk skal drikke mindre, for helsens skyld, og redusere åpningstiden på puben. En pint er for øvrig 568 ml. Dette er oppskriften på hvordan man kan få et helt folk til å hate statsministeren på rekordtid. Hvorfor ha puber i det hele tatt? Det er slettes ikke bra for eliten at folket kan møtes og prate politikk over en pint.

«No Beer Keir» er kommet i tillegg til «two-tier Keir» (to standarder for politiutøvelse – én mot hvite briter og én mot andre gupper).

Starmers messende og monotone stemme er blitt sammenlignet med en radio som står på i et annet rom. Ingen orker å høre etter lenger. Dessverre for Keir Starmer var det mest interessante han sa i sin tale på Labour-konferansen hans krav om at Hamas skulle frigi pølsene (sausages). Han korrigerte det raskt til «gislene» (hostages), men skaden var skjedd.

Ettersom britene ikke liker ham noe særlig, utløste dette en skadefryd (dette er et ord som merkelig nok ikke finnes i engelsk utgave) på sosiale medier som druknet i memes med Starmer og pølser.

Ooops:

 

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.