Stor frykt for at målingene tar helt feil om Donald Trump.

Det er nå en økende frykt hos Demokratene for at de mange meningsmålingene underrapporterer Trumps faktiske velgerstøtte, skriver The Hill.

Den politiske avisen har snakket med flere demokratiske lovgivere, både anonyme og navngitte, som frykter at målingene undervurderer Trumps popularitet.

– Det er en vesentlig sjanse for at han har opptil fem prosentpoeng mer støtte blant velgerne enn målingene viser, sier professor i statsvitenskap ved Høgskulen på Vestlandet, Hilmar Mjelde, til Nettavisen.

Ekspresident Trump fikk en kjempeopptur på målingen til The New York Times/Siena College som kom ut på mandag.

Målingen viser at Trump har en klar ledelse i vippestatene i det såkalte solbeltet: Arizona (5 prosentpoeng), Georgia (4 prosentpoeng) og Nord-Carolina (2 prosentpoeng).

Mjelde sier at målingen er dårlig nytt for Harris.

– Dette er grunn til bekymring for Kamala Harris og Demokratene. Det bekrefter trenden, som er at hun ligger for lavt på målingene per i dag om hun skal vinne dette valget, sier Mjelde.

Pennsylvania-senator og demokrat John Fetterman sier at Trump er en trussel til tross for at Harris gjør det bra på målingene i hjemstaten hans.

– Meningsmålingene har virkelig blitt skadet siden 2016. Det blir vanskelig å slå Trump i Pennsylvania, og det er den absolutte sannheten, sier Fetterman.

Målingene i 2016 tydet på at Clinton skulle vinne presidentvalget. Men det var til manges store overraskelse Trump som kom seirende ut som vinner.

Kjøp billetter til Document-lesermøtet i Stavanger her!

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.