Det russiske innenriksdepartement utarbeider et register over illegale migranter i landet. De som registreres vil ikke kunne kjøre bil, bruke banktjenester, kjøpe eiendom, inngå eller oppløse ekteskap eller registrere barn i barnehaver og skoler, sier viseinnenriksminister Alexander Gorovoy til det internasjonale mediekonglomeratet RTVI.

Fjernet «skruppelløse mellommenn» 

Ifølge Gorovoy har myndighetene fjernet alle «skruppelløse mellommenn» som har vært involvert i obligatorisk russiskeksamen for immigranter som søker om lovlig opphold. Nu kan testen bare tas ved statlige universiteter: 

– Fra 25. mars 2024 ble det utplassert politibetjenter i alle landets daværende 622 eksamenslokaler for å overvåke prosedyren og kontrollere personopplysningene til kandidatene med hensikt å luke ut mulige stedfortredere under eksamenene. 

25 prosent går under jorden

Registeret over ulovlige migranter vil veldig snart «gjøre det mulig å rydde opp» i det faktum at rundt 25 prosent av dem som ikke klarer russiskeksamenen forblir i Russland og arbeider illegalt, ifølge Gorovoj. 

I tillegg til restriksjonene som ovenfor er listet opp, forbys illegale migranter å bevege seg fritt i Russland, å bruke mer enn 30.000 rubler pr. måned fra eksisterende bankkontoer, å endre bosted uten tillatelse fra tilsynsmyndigheten, å ta opp lån/mikrolån og å registrere juridiske personer og enkeltmannsforetak.

Storskog neste?

Registrerte illegale migranter må informere politiet om hvor de befinner seg med bilde, geolokalisering og melde fra om dato, sted og reiserute ut av Russland. Den som bryter vilkårene gjentagne ganger vil bli eskortert ut. Registeret blir lansert i 2025.

Erlend Wiborg (FrP) stiller spørsmål til justisministeren om Storskog

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.